AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

Honka matkaa Mukkulaan lauantaina - "Me haemme totta kai voittoa, mutta niin tekee Lahtikin"

Honka matkaa Mukkulaan lauantaina - "Me haemme totta kai voittoa, mutta niin tekee Lahtikin"

Kevin Jansen odottaa tiukkaa koitosta lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan urakka Liigacupissa jatkuu jälleen lauantaina, kun keltamustat matkaavat vierasotteluun Lahteen.

Honka avasi Liigacup-kautensa viime viikonloppuna kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Paikkoja maalintekoonkin oli ja lähimmillään pallo kävi tolpassa, mutta vielä toistaiseksi maaleitta jäätiin ja pisteet laitettiin jakoon 0-0 lukemin.

– Ensimmäinen peli oli tiukka. Emme päästäneet yhtään maalia, joka on tietenkin hyvä asia. Meidän olisi vain pitänyt lisäksi tehdä itse maali. Meillä on vielä paljon parannettavaa, mutta täytyy muistaa, että olemme vasta pre-seasonin alkupuolella. Olisi tietenkin hienoa, jos pelaisimme jo nyt huipputasolla, mutta niin se ei tietenkään mene. Parannamme ja kehitymme viikko viikolta, keskikenttäpelaaja Kevin Jansen toteaa.

Lauantain vastustaja FC Lahti sijoittui viime kauden Veikkausliigassa yhdenneksitoista. Karsintapeleissä joukkue säilytti paikkansa Veikkausliigassa voittamalla TPS:n yhteismaalein 3-2. Kesken viime kauden päävalmentajaksi siirtyneen Mikko Mannilan joukkueessa on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Lähtijöiden puolelta löytyy muun muassa Hongastakin tutut Macoumba Kandji ja Arlind Sejdiu, sekä KuPS:aan siirtyneet Pyry Lampinen ja Arttu Heinonen. Tulijapuolelta löytyvät mm. seuraan Yhdysvalloista palannut Mikko Kuningas, sekä AC Oulusta saapunut Marius Könkkölä.

– Odotan Lahti-ottelusta vähän samankaltaista kuin IFK Mariehamnia vastaan. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat pre-seasonin alussa eivätkä vielä sataprosenttisen valmiita. Me haemme totta kai voittoa, mutta niin tekee Lahtikin, Jansen sanoo.

30-vuotias keskikenttäpelaaja aloittaa nyt toisen kautensa Suomessa. Hän kertoo viihtyneensä hyvin myös kentän ulkopuolella.

– Olen todella nauttinut ajastani täällä ensimmäisestä päivästä lähtien. Uskon, että toinen kausi tulee olemaan vielä helpompi, sillä minun ei tarvitse sopeutua enää. Tunnen suurimman osan pelaajista ja ihmisistä jo valmiiksi. Toivon, että tästä vuodesta tulee vielä ensimmäistäkin parempi.

Hongan joukkueesta löytyy paljon nuoria pelaajia ja esimerkiksi IFK Mariehamnia vastaan avauskokoonpanossa nähtiin 17-vuotiaat Dario Naamo ja Lauri Laine. Jansen kokee, että hän voi yhtenä joukkueen kokeneimmista pelaajista olla avuksi myös nuorille pelaajille.

– Olen aina halunnut olla avuksi nuoremmille pelaajille. Puhun heille paljon ja sitä haluan jatkaa myös tällä kaudella. Haluan auttaa heitä saamaan itsestään parhaan mahdollisen irti ja liialliset paineet pois. Heidän pitää myös nauttia pelaamisesta.

Honka pelasi viime kaudella hyvien tuloksien lisäksi myös yleisölle viihdyttävää jalkapalloa. Jansen lupaa samaa myös tällä kaudella.

– Toivon, että voimme tarjota yleisölle samanlaista futista, kuin viime kaudella. Haluamme kilpailla vieläkin paremmin kärkisijoista, pelata viihdyttävää jalkapalloa ja näyttää ihmisille, mihin pystymme, hän päättää.

Liigacupin ottelu FC Lahti - FC Honka Mukkulan hallissa lauantaina 28.1. kello 16.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia