AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2023

AC Oulu siipirikkoisena kohti Liigacupin avausta

AC Oulu siipirikkoisena kohti Liigacupin avausta

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu avaa Liigacupin viikonloppuna kotiottelulla Ilvestä vastaan ja päävalmentaja Ricardo Duartella on hiukan miettimistä kokoonpanon kanssa.

Duarte korostaa, että oman pelaamisen kehittäminen kohti liigakautta sekä menestyminen Liigacupin otteluissa kulkevat käsi kädessä. Peliaika Liigacupissakin on ansaittava.

– Katsotaan, pystymmekö antamaan kaikille pelaajille minuutteja, mutta ne pelaavat, jotka esiintyvät edukseen harjoituskentällä, portugalilainen linjaa Kalevan haastattelussa.

Minuuttien jakautuminen monelle pelaajalle on kuitenkin todennäköistä, sillä joukkueen avainmiehistä hyökkääjä Rasmus Karjalainen ja keskikentän ankkuri Jere Kallinen ovat sivussa jalkamurtumien vuoksi. Ei ole lainkaan sanottua, että Karjalainen ja Kallinen ehtivät pelata liigacupin lohkovaiheessa.

– Jos jotain positiivista hakee, he ovat lääkintäryhmämme mukaan kunnossa, kun liigakausi alkaa. Muusta en ole tällä hetkellä varma, Duarte kertoo.

Joukkueen toinen murhe liittyy ulkomaalaispelaajien työlupaprosessiin. Kolumbialaisen Cristhian Valencian, norsunluurannikkolaisen Yann Affin ja eteläafrikkalaisen Yanga Balison työlupahakemukset on jätetty Suomessa hyvissä ajoin viime vuoden puolella, eikä niiden saannissa pitäisi olla ongelmaa, mutta toistaiseksi lopullisia päätöksiä ei ole tullut. Aiemmin Suomessa pelanneilla Valencialla ja Balisolla on kyseessä jatkolupa.

Liigacupin ottelu AC Oulu - Ilves Heinäpään hallissa lauantaina 28.1. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia