AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 27.12.2022

Ilves hankki Otso Virtasen KuPS:sta

Ilves hankki Otso Virtasen KuPS:sta

Otso Virtanen siirtyy Ilvekseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että maalivahti Otso Virtanen, 28, siirtyy KuPSista Tampereelle kaksivuotisella sopimuksella.

196-senttinen Turun Kisa-Veikkojen kasvatti on pelannut KuPSin lisäksi TPS:ssa, IFK Mariehamnissa, mutta myös Skotlannissa asti Hibernian FC:ssa.

– Tein Veikkausliigadebyyttinin Tepsissä, josta seuraavaksi siirryin Maarianhaminaan. Vietin siellä yhteensä kolme vuotta. Skotlannissa edustin vuoden Hibernian FC:tä, mutta palasin sieltä takaisin Suomeen ja sitä kautta KuPSiin peliajan perässä sekä ystävien ja perheen lähelle, Virtanen kertoo urastaan.

Virtanen on edustanut KuPSia kaudesta 2017 lähtien ja näiden kuuden kuluneen vuoden aikana Virtanen on ollut jokaisena Veikkausliigassa kolmen parhaan joukossa KuPSin paidassa. Hän edusti kuopiolaisseuraa yhteensä 154 ottelun verran pitäen nollat omassa päädyssään 45 kertaa voittaen Veikkausliigamestaruuden kerran ja Suomen Cupin kahdesti. Lisäksi hän on voittanut Suomen cupin yhden kerran IFK Mariehamnin riveissä.

– Aika monta vuotta tosiaan vierähti Kuopiossa ja jokaisesta lähti mukaan mitali, Virtanen hymähtää.

Siirto Tampereelle tuli hyvään saumaan, kun Virtanen sai puolisonsa kanssa perheenlisäystä ja välimatka kotikaupunkiin Turkuun lyheni huomattavasti.

– Kauden jälkeen pohdittiin agenttini kanssa vaihtoehtoja ja Ilves oli osoittanut kiinnostuksensa. Päätös siirtyä Tampereelle oli luonnollinen, sillä Ilves halusi minut kovasti joukkueeseen. Tiedän, että joukkueessa on kovia pelimiehiä, joten seura tuntui itselleni sopivalta, Virtanen kertoo.

Virtanen näkee tulevan kauden ainoastaan hyvänä mahdollisuutena palauttaa Ilves takaisin kärkijoukkueiden pariin.

– Juteltuani urheilujohtaja Toni Hevonkorven kanssa, olimme samaa mieltä, että tavoitteena on mitalisijat ja sitä kautta Europelit. Ilveksellä oli viime kaudellakin kasassa hyvä joukkue, mutta mennyt on mennyttä ja joka kausi alkaa puhtaalta pöydältä.

Turkulaislähtöinen maalivahti kertoo tuovansa joukkueeseen kokemusta, mutta myös oman panoksensa pukukoppiin.

– Olen rauhallinen ja tasainen suorittaja, jolla on kova voitonnälkä. Olen tottunut pelaamaan menestyvässä ympäristössä, joka kasvattanut minua ihmisenä ja pelaajana. Olen myös perinteinen koppipelaaja, joten uskon että minulla on annettavaa myös Ilveksen pukukoppielämään, Virtanen naurahtaa.

Tavoitteena Virtasella on jatkaa yhtä menestyksekästä uraansa myös keltavihreissä.

– Lähtökohtaisesti haluan aina voittaa jotain, mutta myös pelata ehjän ja hyvä kauden. Haluan olla myös oma pelipaikkani parhaita pelaajia Suomessa, Virtanen kertoo.

Lisää uutisia