AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 25.12.2022

Tiquinho palaa HIFK-paitaan kaudelle 2023 - uutta nousua hakemaan

Tiquinho palaa HIFK-paitaan kaudelle 2023 - uutta nousua hakemaan

Tiquinho HIFK:ssa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja Erikson Carlos Batista dos Santos, eli Tiquinho, ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen.

27-vuotias hyökkääjä palaa takaisin Tähtirintoihin melkein kahden vuoden tauon jälkeen.

- Olen todella onnellinen paluustani HIFK:hon. Tuntuu, että olen kotona. Tulevan kauden joukkue vaikuttaa olevan hyvä ryhmä hyviä pelaajia. Siksi uskon, että kaudesta tulee upea. Lähetän terveisiä kaikille HIFK:n faneille ja etenkin Stadin Kingeille. Olen takaisin, ja en malta odottaa, että meillä on taas monia onnellisia hetkiä yhdessä, Erikson Carlos kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Brasiliasta kotoisin oleva Erikson Carlos siirtyi 2018 kotimaastaan Japanin liigaan, josta hän siirtyi seuraavaksi vuodeksi Suomeen HIFK:hon. Tuolloin suomalaiselle jalkapalloyleisölle entuudestaan tuntematon hyökkääjä osoitti nopeasti olevansa yksi Veikkausliigan nopeimmista pelaajista ja teki HIFK:n kauden avausmaalin paikallisvastustaja HJK:n verkkoon kauden kolmannessa ottelussa. Hänen tehokkuutensa kehittyi paljon kauden edetessä ja brasilialaishyökkääjä oli lopulta HIFK:n kauden 2019 paras maalintekijä kymmenellä maalillaan.

- Paha loukkaantuminen kaudella 2020 vei Tikin vuodeksi kokonaan pois pelikentiltä ja se oli iso takaisku koko miehen uran kannalta. Siitä asti olemme kuitenkin jatkuvasti pitäneet yhteyttä ja tätä hetkeä molemmat meistä, sekä myös varmasti useampi kannattajakin on toivonut, HIFK:n urheilujohtaja Teemu Kankkunen kertoo.

Kaudella 2021 Tiquinho nähtiin vielä muutamassa ottelussa HIFK:n riveissä ennen siirtoa KTP-paitaan. Päättyneen kauden hän pelasi HJK:n organisaatiossa, jossa vastuuta tuli lähinnä HJK Klubi 04:n riveissä. HJK-paidassa hän pelasi yhden Liigacupin ottelun.

- Nyt Tiki on takaisin kotona, siellä missä hänen kuuluukin olla, nälkäisempänä kuin koskaan. Sami ja valmennustiimi pitävät taatusti huolen siitä, että talvi ja kevät painetaan hommia niska limassa ja kesällä koetaan jälleen ilon hetkiä maalien muodossa, Kankkunen sanoo.


Lisää uutisia