AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 24.12.2022

Mehmet Hetemaj uusien haasteiden parissa, mutta...: "Jalkapallon jättäminen pois elämästä on mahdotonta"

Mehmet Hetemaj uusien haasteiden parissa, mutta...: "Jalkapallon jättäminen pois elämästä on mahdotonta"

Mehu panostaa nyt vahvasti opintoihin. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Mehmet Hetemajn hieno ura päättyi kauteen 2022 ja nyt "Mehu" on jo kiinni uusissa haasteissa.

Ilmoitus uran päättämisestä tuli vasta joulukuussa, mutta oloneuvokseksi Hetemaj ei ole ehtinyt heittäytyä - eikä juuri pitkäaikaisen seuransa SJK:n tekemisiäkään seurata.

– Ihan hyvät on fiilikset. Olen tehnyt koulunkäynninohjaajan hommia eri kouluille, enkä ole edes ehtinyt paikan päälle seuraamaan joukkueen harjoituksia. So-men välityksellä olen joitakin videoita katsonut, Hetemaj tuumii Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

SJK muodostui joka tapauksessa Hetemajlle tärkeäksi kiinnekohdaksi sen jälkeen kun hän seuraan vuonna 2015 saapui. Kokemusta uran varrella kertyi useasta paikasta Italiaa myöten.

– Minua on kohdeltu täällä hyvin ja asiat on aina tehty, kuten on sovittu. En ole saanut samanlaista kunnioitusta muilla paikkakunnilla, joissa olen pelannut. Halusin jatkaa täällä ja antaa kannattajille, seurajohdolle, valmentajille ja pelaajille oman työpanokseni. Kaiken lisäksi vaimoni viihtyy jopa minua paremmin Seinäjoella, Mehu naurahtaa.

Hetemaj palasi kuluneena syksyn opintojen pariin 17 vuoden tauon jälkeen. Tähtäimessä on tradenomin tutkinto Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

– Olen saanut aika paljon kursseja tehtyä ja tosi hyviä arvosanoja, mutta ne eivät ole tulleet helposti. Opettajat ovat kaikki olleet loistavia ja mieleenpainuvin kurssi tähän mennessä on ollut kansantalous.

Tammikuussa hänellä alkaa toukokuun loppuun asti kestävä työ Ruutipuiston sairaalakoulun koulunkäynninohjaajana.

– Odotan mielenkiinnolla sitä, koska se on taas uutta oppimista itselleni.

Kokonaan jalkapallo ei kuitenkaan jää taakse - tuskin koskaan. Hetemaj on mukana vanhemman poikansa Luanin joukkueen valmennustiimissä.

– Kyllä valmentaminen tulevaisuudessa houkuttelee. Kun opetamme poikia treeneissä, niin se sama into, joka minulla oli pelaajana, huokuu myös valmentajana. Jalkapallo on itselleni niin suuri asia, että sen jättäminen pois elämästäni on mahdotonta, Mehu naulaa.

Lähde: Ilkka-Pohjalainen
Lisää uutisia