AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2022

​Mehmet Hetemaj jättää pelikentät - "Ei jalkapallo tule elämästäni koskaan loppumaan"

​Mehmet Hetemaj jättää pelikentät - "Ei jalkapallo tule elämästäni koskaan loppumaan"

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK:n pelaajalegenda ja kapteeni Mehmet Hetemaj päättää uransa ammattilaisjalkapalloilijana.

SJK-paitaa kaudesta 2015 lähtien kantanut Hetemaj, on seuran kaikkien aikojen toiseksi eniten pelejä pelannut pelaaja ja voittanut SJK:n kanssa Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Pelaajaurallaan hän on edustanut myös Suomen maajoukkuetta ja pelannut ammattilaisena Suomen kenttien lisäksi Kreikassa ja Italiassa. Koko SJK väki kiittää täydestä sydämestä kapteenia ja legendaa kahdeksasta kaudesta.

- Itselleni tämä on suuri asia, että jalkapallo loppuu. Tämä päätös lopettaa on tietenkin suuri itselleni ja perheelleni, ja rehellisesti sanottuna, vielä kauden mittaan ja lopussakin hieman ajattelin, että vielä jatkaisin, mutta nyt ollaan tässä pisteessä, kertoo Mehmet Hetemaj.

- Olen kuitenkin saanut nauttia jalkapallosta aika pitkään. Matkaan mahtuu tietenkin huonojakin muistoja, mutta koitan aina keskittyä niihin positiivisiin, hyviin muistoihin. Ja vaikka ammattilaisura loppuukin, niin eihän jalkapallo tule elämästäni koskaan loppumaan. Nautin ja rakastan sitä edelleen yhtä paljon. SJK merkitsee itselleni tosi paljon. Se tuki ja arvostus minkä sain täällä saman tien ihmisiltä ja kannattajilta, merkkasi itselleni niin paljon. Vaikka tässä on uran varrella ollut mahdollisuuksia lähteä muualle, niin olen kokenut, että olen kiitollisuuden velassa heille. Kyllä SJK jää minulle ikuisesti sydämeen ja merkitsee minulle todella paljon läpi elämän ja tulevaisuudessakin, Hetemaj jatkaa.

Hetemaj pitää nyt pienen tauon ja keskittyy opiskeluun sekä perheeseen.

- Olen palannut 17 vuoden tauon jälkeen kouluun, aloittanut opinnot Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa. Tietenkin se on hieman raskasta, kun on pari lastakin ympärillä häärimässä, heitä pitäisi kuskata treeneihin olla heidän kanssaan. Kouluavustajan hommia olen myös alkanut tekemään, ja olen nauttinut todella paljon. Sieltä saa intoa ja energiaa, ja lasten kanssa on tosi kiva olla.

- Vaimo on myös yrittäjänä täällä Seinäjoella ja lapsille tämä on hyvä paikka olla. Olen aina sanonut, että se miten minut on otettu vastaan täällä, niin ikuisesti olen kiitollinen heille. Ihmiset ovat lämpimiä ja auttavaisia, olen nauttinut joka hetkestä täällä. Mielellään asuisin täällä vaikka loppuikäni, mutta tulevaisuudesta ei ikinä osaa sanoa, Hetemaj pohtii.

Jatkon suhteen Hetemaj pitää ovet avoimina.

- Kaikki on itselläni nyt auki. Tällä hetkellä en nyt heti ole tulossa SJK:n toimintaan mukaan. Toivoisin, että joskus tulevaisuudessa olisin vielä jossain roolissa SJK:ssa. Mutta jos olen tulevaisuudessakin Seinäjoella, niin totta kai tulen aina katsomaan pelejä mielelläni, ja haluan mennä mukaan tuonne kannattajapäätyyn. Tässä kahdeksassa vuodessa olen jotkut heidän lauluistaankin jo oppinutkin. Eli varmasti tullaan näkemään vielä. Ja vaikka en asuisikaan täällä, niin kyllä minä tänne tulen vielä käymään ja kannattamaan SJK:ta.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia