AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 28.11.2022

Jusif Ali FC Lahteen: "Joukkueessa on paljon tuttuja"

Jusif Ali FC Lahteen: "Joukkueessa on paljon tuttuja"

Jusif Ali vaihtaa FC Lahden paitaan.

FC Lahti ja laitapelaaja Jusif Ali ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Ali siirtyy Lahteen Helsingin IFK:sta.

Ali on 22-vuotias espoolaisen Leppävaaran Pallon kasvatti. Päättyneellä kaudella hän pelasi 25 liigaottelua, joissa syntyi yksi täysosuma.

Espoon Leppävaarasta kotoisin oleva Ali aloitti jalkapallon viereisessä Leppävaaran Pallossa. Hän siirtyi FC Espooseen, jossa hän pelasi vuotta vanhempien joukkueessa. Hän rupesi myös panostamaan enemmän jalkapalloon ja otti sen hiljalleen tosissaan. Espoosta Ali siirtyi Helsingin Jalkapalloklubin organisaatioon, jossa hän nousi kakkosjoukkue Klubi 04:seen. Liigadebyyttinsä hän teki Ilveksessä. Nuori laituri ei kuitenkaan onnistunut läpimurrossaan Tampereella vaan siirtyi yllättäen yhteen Euroopan suurimmista juniorihautomoista Dynamo Zagrebiin.

– Olin ensin viikon testissä Dynamossa ja he halusivat nähdä lisää. Lopulta sieltä tuli myös tarjous ja siirryin lopulta sinne lainalle. Se oli kova koulu, sillä paikalliset näkivät minut kilpailijana, joka on viemässä heidän pelipaikkansa. Minun piti todistaa koko ajan, että ansaitsen olla juniorijoukkueessa. Aikuisten reservijoukkueessa oli jo helpompaa, sillä silloin olin jo todistanut kykeneväni pelaamaan siellä, joten vastaanotto oli lämpimämpi. Kausi oli kuitenkin rikkonainen ja kärsin pienistä vammoista, Ali kertoo FC Lahden sivuilla.

Dinamo Zagrebista Ali jatkoi Kyproksen pääsarjaseura Pafosiin, mutta koronapandemia sotki nuorukaisen saarivaltion valloituksen. Ali palasi takaisin Suomeen ja Ykkösessä pelanneeseen AC Ouluun. Kauden päätteeksi Ali ja AC Oulu juhlivat liiganousua. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Veikkausliigassa Helsingin IFK:n riveissä. Etenkin ensimmäinen kausi oli punapaidoilta ja Alilta hyvä, sillä Ali pelasi isot minuutit kuudenneksi sijoittuneen IFK:n riveissä.

– Ensimmäinen kausi IFK:ssa oli parempi, mutta päättynyt ei niinkään. Pelasin ihan hyvin, mutta se ei näkynyt missään vaiheessa tulostaululla. Se oli kaikille IFK:ssa varsin vaikea kausi, sillä meillä vaihtui valmentaja useaan otteeseen, Ali kertaa.

Ali myöntää, että viime kausi oli hänelle pettymys. Hänen tavoitteensa ovat ulkomaan kentillä. FC Lahteen hän tulee hyvillä mielin, sillä lahtelaisten päävalmentaja Mikko Mannila on hänelle tuttu valmentaja HJK:n junioreista. Joukkueesta löytyy Alille myös paljon tuttuja niin nuorten maajoukkueista kuin aikaisemmista seuroistakin.

– Odotin viime kaudesta paljon enemmän. Joskus pitää ottaa askel taakse päin, jotta voi mennä eteenpäin. Tavoitteeni on kuitenkin vielä kovemmilla ulkomaisilla kentillä. Joukkueessa on paljon tuttuja ja Mannila on minulle tuttu valmentaja ja hän tietää, mitä minusta saa. Loorents Hertsin kanssa pelasin Oulussa ja Altin Zeqiri on vanha pelikaverini. Lisäksi Eemeli Virta on tuttu maajoukkuekuvioista. Lahti itsessään ei ole kaupunkina minulle tuttu, mutta odotan tutustumista, Ali toteaa.

Lisää uutisia