AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2022

U19-maajoukkueen murskavoitto ei riittänyt jatkopaikkaan

U19-maajoukkueen murskavoitto ei riittänyt jatkopaikkaan

Otso Liimatta teki yhden Suomen maaleista. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U19-poikien EM-karsintaturnaus päättyi suomalaisittain pettymykseen, vaikka Minihuuhkajat voitti Färsaaret karsintojen päätösottelussaan 5-1.

Samaan aikaan pelattu Israelin ja Kroatian välinen kamppailu päättyi Kroatian 3–0-voittoon, joten Minihuuhkajat jäi lohkon kolmannelle sijalle – niin Suomella, Israelilla kuin Kroatialla oli kuusi pistettä, mutta Suomen keskinäisten otteluiden maaliero oli kolmikosta heikoin. Lohkokolmosten vertailussa Minihuuhkajat jäi niukasti toiseksi, ja vain paras lohkokolmonen etenee jatkokarsintoihin.

Päävalmentaja Peter Lundberg oli pettynyt siitä, että joukkueen yhteinen matka päättyi karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen.

– Päätimme karsinnat kahteen hyvään otteluun ja kuuteen pisteeseen, mikä on yleensä riittänyt jatkopaikkaan. Mielestäni olimme lohkomme kahden parhaan maan joukossa, mutta tällaista jalkapallo joskus on – aina ei saa sitä, minkä olisi kenties ansainnut. Meidän täytyy hyväksyä se ja mennä eteenpäin, Lundberg toteaa Palloliiton sivuilla.

– Ensimmäisen ottelumme (0–4-)tappio Israelille oli kannaltamme todella epäonnekas, ja helposti päästetyt maalimme koituivat kohtaloksemme. Nousimme hyvin sillasta ja näytimme Kroatiaa vastaan, että meillä on todella paljon potentiaalia. Olisi ollut todella kiinnostavaa nähdä, kuinka tämä joukkue olisi pärjännyt jatkokarsinnoissa, Lundberg jatkoi.

– Tänään reagoimme hyvin vastustajan nopeaan maaliin ja pelasimme lopulta oikein hyvän avausjakson. Teimme juuri niitä asioita, joista olimme puhuneet ennen peliä. Toinen jakso oli meille hieman vaikeampi – Färsaaret puolusti paremmin, eikä meidän hyökkäyksissämme ollut samaa laatua.

Suurin osa pelaajista ei pysty ikänsä puolesta pelaamaan seuraavissa U19-karsinnoissa. Lundberg sanoi uskovansa, että muutamia pelaajia nähdään lähitulevaisuudessa alle 21-vuotiaiden maajoukkueen riveissä.

– Joukkueessamme on paljon potentiaalisia pelaajia, ja ryhmän ulkopuolelle jäi niin ikään hyviä pelaajia. Osa pelaajista nousee varmasti jossain vaiheessa Pikkuhuuhkajiin. Osalle voi tulla hieman pidempi tauko maaotteluista – toivon, että pystymme järjestämään ensi vuoden aikana U20-maaotteluita.

Färsaaret – Suomi 1–5 (1–5)

2. min Heini Sørensen 1–0
4. min Juho Talvitie 1–1
11. min Badreddine Bushara 1–2
32. min Arttu Lötjönen 1–3
36. min Otso Liimatta 1–4
40. min Lötjönen 1–5

Suomen kokoonpano

1 Luka Nokelainen (mv)
3 Tomas Galvez (46' 18 Samuli Miettinen)
4 Rony Jansson (C)
8 Niilo Kujasalo
10 Isak Vidjeskog (80' 20 Otto Lehtisalo)
13 Otso Liimatta (51' 6 Altti Hellemaa)
14 Jesse Kilo (59' 7 Liam Möller)
15 Arttu Lötjönen
16 Oscar Häggström
17 Juho Talvitie (46' 9 Aleksi Tanninen)
19 Badreddine Bushara

Lisää uutisia