AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.46 // 18.11.2022

Huuhkaja-debytantit iloisia ensiesiintymisistään – ”Koki sitä omaa unelmaansa”

Huuhkaja-debytantit iloisia ensiesiintymisistään – ”Koki sitä omaa unelmaansa”

Diogo Tomas oli lähellä maalintekoa heti Huuhkaja-debyytissään (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien torstaisessa Pohjois-Makedonia-ottelussa nähtiin peräti viisi debytanttia. Veikkausliigapelaajista Tuomas Ollila, Arttu Hoskonen ja Diogo Tomas saivat tililleen ensimmäiset A-maaottelunsa.

Hoskonen uurasti Huuhkajien takalinjoilla koko ottelun ja nautti debyytistään.

- Tosi hieno pistää maajoukkuepaita päälle ja kuunnella Maamme-laulu siihen aluksi. Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä ja pidimme ehkä enemmän palloa ja saimme luotua paikkoja. Toisella passivoiduimme ehkä hieman liikaa ja vetäydyimme liian alas. Saimme tosi hyviä vastahyökkäyksiä ja sitä kautta tilanteita. Olisimme voineet tehdä muutaman maalin enemmänkin, Hoskonen kertoi debyyttitunnelmia ja luonnehti peliä Huuhkajien Twitter-tilin haastattelussa.

Tomas oli lähellä tehdä Suomelle johtomaalin ottelun loppuhetkillä, kun hän pääsi puskemaan vapaapotkutilanteesta tolppaan.

- Pallo tuli siihen linjan ja maalivahdin väliin ja yritin vain alas puskea ja sitten kilahti tolppaan. Nälkää jäi vielä, Tomas totesi.

Tomas myöntää A-maajoukkuedebyytin olleen pienen pojan unelmien täyttymys.

- Oma debyytti tuntui kyllä aika hyvältä. Siinä kentän laidalla Diogo palasi sinne 7-vuotiaan pikku-Diogon kenkiin ja koki sitä omaa unelmaansa. Hieno hetki.

Ollila raatoi laidallaan lähes täyden ottelun, kun hänet otettiin vaihtoon lisäajalla.

- Tosi hyvät fiilikset debyytistä ja tosi ylpeä siitä, että sain pukea Huuhkaja-paidan päälle. Oma esitys oli ihan jees. Vähän parantamisen varaa jäi joissain asioissa, mutta ihan ok.

Huuhkajat päättää vuotensa sunnuntaina kohtaamalla Oslossa Norjan.

Lisää uutisia