vko.46 // 17.11.2022

Huuhkajat tasapeliin Skopjessa - useita debyyttejä ottelussa

Torstain A-maaottelu Pohjois-Makedonian ja Suomen välillä päättyi tasapeliin maalein 1-1.

Oman mausteensa ottelulle toi pelikenttä, joka Skopjessa oli varsin heikossa kunnossa ja vaikutti molempien joukkueitten syöttöpeliin.

Tasaisen alun jälkeen Pohjois-Makedonia sai hiukan otetta pelistä ja Jesse Joronen Suomen maalilla joutui venyttämään tosissaan Ilija Nestorovskin laukaukseen. Isännät saivat tämän jälkeen pienen painostusjakson, mutta Suomen puolustus pysyi tiiviinä.

Suomen ensimmäinen kunnon paikka tuli 23. minuutilla. Robert Taylor ajoi sisään rangaistusalueelle ja puolustus pääsi väliin, mutta pallo ajautui Anssi Suhoselle, joka laukoi 20 metristä, mutta tolpan kautta ohi maalin. Reilun puolen tunnin jälkeen Oliver Antman ajoi päätyyn vasemmalta ja keskitys löysi Robin Lodin, jonka laukaus hankalasta asennosta painui kuitenkin yli Stole Dimitrievskin vartioiman maalin.

37. minuutilla Suomi katkaisi hyvin keskialueella ja pallo pelattiin nopeasti ylös Joel Pohjanpalolle, joka vapautti yhdellä kosketuksella Antmanin läpiajoon. Antman sijoitti kylmästi pallon ohi vastaan tulleen Dimitrievskin oikeaan alakulmaan ja siirsi Suomen johtoon. Heti perään Joronen joutui taas tositoimiin, mutta Nestorovski joutui toistamiseen toteamaan Suomen maalivahdin vetävän pidemmän korren. Kaksikko oli valokeilassa vielä kertaalleen juuri tauon alla, mutta Joronen torjui jälleen Nestorovskin ohjauksen lähietäisyydeltä.

Toisen jakson alussa tilanteita riitti molemmissa kenttäpäädyissä, mutta ilman tulosta. Suomen parhaat paikat osuivat Pohjanpalolle, Suhoselle ja Antmanille, kun puolestaan Pohjois-Makedoniasta Elis Bardhi pääsi yrittämään maalintekoa muutamaankin otteeseen. Tunnin kohdalla Pohjanpalo oli hyvin lähellä lisätä Suomen johtoa, mutta Dimitrievski torjui erinomaisesti.

Peli aaltoili päästä toiseen, mutta ilman tulosta, kunnes 75. minuutin ollessa täyttymässä Mikael Soisalo torppasi Ezgijan Alioskin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Bardhi ei 11-metrisessään erehtynyt, vaan iski lukemat tasoihin.

Ote pysyi tasoituksen jälkeen hienokseltaan isännillä, mutta Suomi oli lähempänä voittomaalia, kun Diogo Tomas puski Suhosen vapaapotkukeskityksestä, mutta tolppa pelasti jälleen Pohjois-Makedonian.

Enempiä osumia ei nähty, joten kamppailu Skopjen illassa päättyi 1-1-tasapeliin.