AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 25.6.2023

Inter-taustaiset Huuhkajat tiistaina Veikkausliigaottelussa - luovuttavat pelipaidat Veritas Stadionille

Inter-taustaiset Huuhkajat tiistaina Veikkausliigaottelussa - luovuttavat pelipaidat Veritas Stadionille

Kaan Kairinen debytoi Veikkausliigassa jo 15-vuotiaana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ennen kaikkea FC Interistä, mutta myös Huuhkajista tutut kasvot Kaan Kairinen, Arttu Hoskonen ja Benjamin Källman saapuvat tiistina Turkuun kannustamaan sinimustat Ilveksen kaatoon sekä luovuttamaan maajoukkueen pelipaitansa stadionille.

Turun Nappulaliigasta suoraan Interiin siirtynyt Kaan Kairinen oli jo varhain ikäluokkansa huippulupauksia. Keskikentän taituri teki liigadebyyttinsä nuorimpien joukossa vain 15 vuoden iässä. Jo seuraavana vuonna Kairinen kuului Interin vakioavaukseen ja siirtyi vain 16 vuoden iässä tanskalaiseen Midtjyllandiin. Matka A-maajoukkueen runkopelaajaksi ei ollut kuitenkaan ihan niin suoraviivainen, vaan Kairinen tuli vielä lainalle Interiin kaudella 2018. Norjasta Sparta Prahaan siirtynyt Kaan on tuore Tsekin mestari.

Kotikaupunkinsa joukkueen KaaPon Interiin jo 13-vuotiaana vaihtanut Arttu Hoskonen nousi edustusjoukkueeseen kaudelle 2016. Toppariksi vasta A-junnuissa vakituisesti siirtynyt Hoskonen nousi liigaan täysin maajoukkuetoiminnan ulkopuolelta. Erityisesti kovan fysiikkansa avulla Arttu vakiinnutti paikkansa Veikkausliigan huipulla ja siirtyi talvella Puolan pääsarjan Cracoviaan.

Interiin 17-vuotiaana siirtynyt Benjamin Källman on Inter-kasvattien tavoin kulkenut pitkän tien A-maajoukkueeseen. Ennen läpimurtoaan Veikkausliigassa Källman ehti käydä lainalla kasvattajaseurassaan EIF:ssa, mutta jo kaudella 2017 hyökkääjä iski 9 liigamaalia Interille. Menestyksekkäitä liigavuosia seurasivat lainapestit Skotlantiin, Tanskaan ja Norjaan vaihtelevalla menestyksellä. Uusien Interissä pelattujen huippukausien jälkeen vuosi sitten Källman siirtyi vihdoin pysyvällä siirrolla ulkomaille, Puolan liigaan. Maajoukkueen paidassa "Beni" on iskenyt maalin peräti viidessä peräkkäisessä avauskokoonpanossa aloittamassaan maaottelussa.

Kairinen, Hoskonen ja Källman luovuttavat pelipaitansa ennen ottelun aloitusvihellystä, ja kolmikon kuulumisia voi kuulla muun muassa VIP-haastattelussa ennen ottelun alkua. Tauolla vanhat Inter-pelurit ovat pääkatsomon 2. kerroksen Puuha-areenalla jakamassa nimikirjoituksia ja yhteiskuvia. Kairinen ja Hoskonen ovat lisäksi pelin jälkeen kertomassa mietteitään Derby Sports Barin jälkipeleissä.

Veikkausliigan ottelu FC Inter - Ilves pelataan Veritas Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.00.

Lisää uutisia