AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2022

Kapteeni Timi Lahti jatkaa - tärkeä palanen IFK Mariehamnin kauden 2023 ryhmään

Kapteeni Timi Lahti jatkaa - tärkeä palanen IFK Mariehamnin kauden 2023 ryhmään

Timi Lahti tuo vahvaa rutiinia Grönvittin takalinjoille. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin johtavana teemana tulevan kauden rakentamisessa on jatkuvuus ja nyt Grönvitt on sopinut jatkosta kapteeni Timi Lahden kanssa.

IFK Mariehamnin seurajohto on tehnyt aktiivisesti töitä jatkosopimusten eteen suuren osan kauden 2022 pelaajaryhmästä kanssa. Puolustuspelaajien osalta jatkuvuus näyttää lupaavalta, sillä takalinjojen pelaajista Jiri Nissinen, Patrik Raitanen, Mikko Sumusalo ja Jean-Christophe Coubronne ovat jo sopineet jatkosta ensi kauden osalta.

Nyt on myös varmaa, että joukkueen kapteeni ja keskuspuolustuksen tukiranka Timi Lahti jatkaa Grönvittissä kaudella 2023. Osapuolet ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lahti siirtyi IFK Mariahamniin FC Lahdesta päättyneen kauden alla ja on rutiinin ja kokemuksen ilmentymä kaikkiaan 261 Veikkausliigaottelullaan. Kuluneella kaudella Lahti pelasi 20 ottelua ja vaikutti Grönvittin kapteenina. Vain loukkaantumiset pitivät hänet pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ensimmäisellä IFK-kaudellaan.

- Olen tosi iloinen voidessani kertoa, että jatkan toisen vuoden Maarianhaminassa. Kun kausi loppui, tarvitsin hiukan aikaa miettiäkseni jatkoa, mutta aika nopeasti tunsin, että halu jatkaa IFK:ssa tuli koko ajan vahvemmaksi ja vahvemmaksi. Tuntui että jotain vielä tekemättä, kun olimme kuitenkin niin lähellä pääsyä kuuden parhaan joukkoon, Lahti toteaa.

- Myös monet kannattajat tulivat kertomaan, että he haluavat nähdä minut Grönvittissä myös ensi vuonna, se tuntui erittäin hyvältä ja oli toki mielessäni, kun tein päätöksen palata Maarianhaminaan.

Lahti näkee IFK Mariehamnin tilanteen lupaavana ensi kautta ajatellen.

- Jos urheilullisesti vertaa tilannetta siihen, kun vuosi sitten tein sopimuksen, niin nyt meillä on jo useampia pelaajasopimuksia tehtynä, mikä tuo hyvän pohjan rakentaa edelleen tulevalle kaudelle. Uskon että se on meille iso etu ja tavoite on luonnollisesti, että olemme parempia ensi vuonna. Tarvitaan ehkä muutama uusi pelaaja tärkeimmille paikoille. Nähdään Wiklöf Holding Arenalla ensi vuonna!

IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattssonille Lahden nimi sopimuspaperissa on iso asia.

- Joukkueen kapteenin sopimuksen jatkaminen on ollut ensisijaisia asioita ja olen iloinen, että Timi on meillä myös ensi kauden. Hän on kokenut, rutinoitunut ja todellinen johtaja sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on myös hyvä tuki nuoremmille pelaajille ryhmässä ja pitää puolustuksen hyvin koossa.

- Nyt meillä on todella hyvää jatkuvuutta puolustuspäässä sen myötä, että viisi tärkeää puolustuspelaajaamme on jo jatkanut sopimuksiaan ensi kaudelle.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia