AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2022

FC Lahdelle komea voitto (FC Lahti-HIFK 6-1)

FC Lahdelle komea voitto (FC Lahti-HIFK 6-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kaatoi Veikkausliigan päätöskierroksen panoksettomassa ottelussa Helsingin IFK:n lukemin 6–1.

Lahden kokoonpanossa oli paljon nuorta lahtelaisverta ja nuori keskikenttämies Samuel Pasanen iski liigauransa kaksi ensimmäistä maalia. Muista lahtelaisosumista vastasivat Matti Klinga, Arttu Heinonen, Pyry Lampinen ja Chinedu Geoffrey. IFK:n ainokaisen viimeisteli David Onyeanula.

FC Lahti sai otteluun hyvän alun ja Pyry Lampinen aiheutti ensimmäisen viisiminuuttisen aikana Helsingin IFK:n puolustukselle harmaita hiuksia. Neljännen peliminuutin lopussa Lampinen pääsi harhautuksensa jälkeen ampumaan, mutta HIFK:n puolustus onnistui saamaan kehonosia väliin. Pallo kimposi IFK:n puolustuksen ja Onni Hännisen kautta Matti Klingalle, joka ampui pallon voimalla verkkoon.

Lahdella oli tasaiseen tahtiin paikkoja, mutta IFK peitti laukauksia ja kertaalleen onnistui siivoamaan pallon myös maaliviivalta väljemmille vesille. Lahtelaiset tuplasivat johtonsa jakson lopulla. Macoumba Kandji alusti ja pelasi pallon keskelle, josta Arttu Heinonen sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

IFK onnistui kaventamaan vielä lopussa. Maajoukkuetähti Roman Eremenko keskitti täydellisesti ja David Onyeanula jatkoi pallon verkkoon. Lahti kuitenkin kuittasi osuman vielä ennen taukoa. Lahti sai hyvästä paikkaa vapaapotkun ja Lampinen ampui hirveän kanuunan. Pallo painui pienen kimmokkeen saattelemana tarkasti maaliin ja tauolle siirryttiin kutkuttavassa 3–1-tilanteessa.

Lahti pyöräytti toisen jakson alkuun vaihtoruletin ja juuri kentälle tullut Chinedu Geoffrey lisäsi lahtelaisjohtoa. Daniel Koskipalo heitti rajaheiton nopeasti pystyyn ja Geoffrey karkasi läpiajoon. Hänen tarkka ja kova vetonsa upposi IFK:n maalin yläkulmaan.

Lahdella oli lukuisia paikkoja lisätä johtoaan, mutta IFK-kassari Felix Ferahyan venyi useaan otteeseen. Toisessa päässä Joona Tiainen koppasi Onyanulan läpiajon ja Sávio Roberton yritys hetkeä myöhemmin painui mäkimonttuun. IFK-ikonien Jani Bäckmanin ja Jukka Halmeen komeat huippu-urat tulivat myös päätökseen toisen jakson aikana.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli lahtelaisnuorukaisten näytöstä. Ensin Heinonen pelasi rangaistusalueen sisään Samuel Pasaselle, joka otti pallon haltuun taidokkaasti. Jusif Ali veti Pasaselta jalat alta ja pallo vietiin pilkulle. Pasanen sai itse ampua rangaistuspotkun sisään ja hän siirsi liigauransa ensimmäisellä maalilla Lahden jo 5–1-johtoon. Hetkeä myöhemmin Pasanen onnistui toistamiseen, kun Dennis Salanović vapautti nuorukaisen. Pasanen painoi pallon ykkösellä verkkoon ja näin ollen pisteet jäivät Lahteen.

Lisää uutisia