AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2022

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu todellisella huippukamppailulla, kun Palloseura isännöi Mestaruussarjan ensimmäisessä kotipelissään sarjakolmosta FC Honkaa.

Joukkueet kirmaavat Väre Areenan sunnuntai-iltaan hyvin erilaiset peliesitykset allaan. KuPS:n puolustusvirheet maksoivat kallista hintaa keskiviikkona Seinäjoella, kun SJK kaatoi kuopiolaiset maalein 3-1. FC Honka puolestaan aloitti tahollaan Mestaruussarjan komealla 3-1 kotivoitolla sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubista.

HJK pitää sarjan kärkipaikkaa 52 pisteellä, mutta puolustavalla Suomen mestarilla on jäljellä enää kolme ottelua. KuPS on HJK:sta viiden pisteen takaa-ajomatkalla 47 pisteessä, mutta keltapaidoilla otteluita on jäljellä vielä neljä. Sarjakolmonen FC Honka nousi torstain HJK-voitolla hiillostamaan KuPS:aa kolmen pisteen päähän.

– Voitto oli meille todella tärkeä. Pääsimme takaisin hyviin tuloksiin, mutta vieläkin tärkeämpää oli se, että saimme hyvän alun Mestaruussarjaan. Mikään ei ole parempi tapa siihen kun iso voitto, Honka-laituri Rui Modesto kommentoi.

Ottelun lähtökohdat eivät voisi olla juurikaan herkullisemmat. KuPS tarvitsee kipeästi täyttä pistepottia, mikäli se mielii pitää mestaruushaaveet omissa käsissään. Honka metsästää ensisijaisesti sarjassa KuPS:n päänahkaa ja voittamalla sunnuntaina espoolaiset nousisivat jo kuopiolaisten ohi.

Kuopion Palloseuran leirissä ei ole jääty surkuttelemaan keskiviikon tappiota, vaan katse on vahvasti edessäpäin. KuPS:n kohtaloksi Seinäjoella koituivat erikoiset puolustuspään virheet, sekä heikko viimeistely.

Keltapaitojen päävalmentaja Simo Valakari tietää, ettei Mestaruussarjassa ole varaa helppoihin virheisiin, mikäli pistepussia halutaan lihottaa.

- Ylemmässä loppusarjassa marginaalit ovat runkosarjaa pienemmät, sillä jäljellä on vain todellisia huippujoukkueita. Meillä ei ole yksinkertaisesti vara antaa vastustajalle kolmea maalia näissä peleissä. Meidän pitää pystyä puolustamaan laadukkaasti ja sitä kautta saamme mahdollisuuden taistella voitoista, Valakari summaa.

Vastustajajoukkue Honkaa Valakari arvostaa erinomaisena ja hyvin valmennettuna joukkueena. Turhiin virheisiin ei espoolaisia vastaan ole varaa.

- Honka on erinomainen joukkue, jolla on paljon erityisosaamista. Heillä on paljon nopeutta ja taitoa hyökkäyspäässä, ja he ovat todella hyvin valmennettu joukkue. Olemme pelanneet kauden aikana paljon kovia pelejä ja näitä otteluita on aina hienoa päästä pelaamaan. Meidän pitää pystyä estämään Hongan vahvuudet ja samalla hyödynnettävä omia vahvuuksiamme kentällä. Uskon, että silloin tulemme olemaan vahvoilla, KuPS-luotsi pyörittelee voiton avaimia.

Hongan väli edellisestä ottelusta torstaina jää kävin lyhyeksi. KuPS puolestaan pelasi SJK:ta vastaan keskiviikkona, joten heillä tauko on hieman pidempi.

– Tiedämme, että otteluiden välissä on todella lyhyt aika, mutta teemme kaikkemme yhdessä joukkueena, että palaudumme mahdollisimman nopeasti. Kaikkein tärkeintä on pitää pää tuoreena, jotta emme ole henkisesti väsyneitä. Edessä on vaikea vierasottelu hyvää joukkuetta vastaan. Meidän tulee olla hyvin keskittyneitä saadaksemme kolme pistettä, Modesto sanoo.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Nevalainen Ville

KuPS - FC Honka Väre Areenalla sunnuntaina 2.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia