AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 2.10.2022

​Tähtäimessä tuplamestaruus ja sen jälkeen häät – KuPS:n Johannes Kreidlilla iso loppuvuosi

​Tähtäimessä tuplamestaruus ja sen jälkeen häät – KuPS:n Johannes Kreidlilla iso loppuvuosi

Johannes Kreidlilla on isoja tapahtumia edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS-maalivahti Johannes Kreidl on jälleen kuluvalla kaudella kuulunut kuopiolaisten tukipylväisiin ja itävaltalaisella on edessä isoja tapahtumia loppuvuodesta.

Kreidl pelasi ensi kerran KuPS:ssa jo kaudella 2016. Sen jälkeen tie vei Saksaan ja "Johnnyn" kotimaahan Itävaltaan, mutta Kuopiosta jäi muistoja ja ennen kaikkea aivan erityinen ihmissuhde. Kreidl ja kuopiolainen Niina Lampinen tapasivat kahvilassa keväällä 2016 ja ovat pitäneet yhtä siitä lähtien.

Etäisyys toisistaan tuo aina omat haasteensa, jota korona-aika vielä korosti. Niinpä syksyllä 2020 KuPS:n toimitusjohtajan Jarmo Heiskasen puhelin soi. Toisessa päässä oli Kreidl, joka halusi palata KuPS:n riveihin. Heiskanen tarttui kuitenkin ehdotukseen, vaikka joukkueessa oli jo Veikkausliigan paras maalivahti Otso Virtanen.

– Ne olivat yhdet helpoimmista neuvotteluistani, vaikka moni kysyi, miksi hankimme toisen huippumaalivahdin, Heiskanen kertoo Savon Sanomille.

Virtanen loukkasi pahasti polvensa toukokuun 2021 lopussa, ja Kreidl käytti tilaisuuden hyväkseen ja lunasti paikan koko sarjan parhaana maalivahtina.

– Tulin takaisin sekä Niinan että jalkapallon takia. Korona-aika oli hankalaa, kun emme päässeet näkemään usein. Halusin palata Kuopioon, Kreidl tiivistää.

Mitä tulevaisuus tuo, sen suhteen Kreidl on vielä epävarma, joskin jatkosopimus pitää hänet ja Niinan Kuopiossa ainakin vielä ensi kauden. Fokus on kuitenkin tällä hetkellä tiukasti kahdessa asiassa: Veikkausliigan loppuratkaisuissa ja sen jälkeen joulun alla Itävallassa vietettävissä häissä Niinan kanssa.

– Olen avoin kaikelle, mutta ihan ensiksi haluan voittaa KuPS:n riveissä tuplamestaruuden. Olisin kiinnostunut pelaavan maalivahdin roolista Saksan 1. tai 2. Bundesliigassa, mutta täällä Kuopiossa meillä on hyvä joukkue ja pääsemme pelaamaan europelejä joka vuosi. En ota paineita tulevaisuudesta.

KuPS:lla on mestaruus vielä täysin ulottuvillaan.

– Keskiviikon tappion jälkeen mestaruus ei enää ollut omissa käsissämme. Nyt tilanne on kuitenkin taas se, että kaikki neljä peliä voittamalla olemme mestareita. Nämä nopeaan tahtiin tulevat kolme kotiottelua ovat meille iso asia, viittaa Kreidl sunnuntain Honka­, keskiviikon Haka­ ja ensi sunnuntain Inter­ -kotipeleihin.

KuPS - FC Honka Väre Areenalla sunnuntaina 2.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Savon Sanomat
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia