AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2022

Hongan Kevin Jansen innolla Metroderbyyn - "Haluamme näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue"

Hongan Kevin Jansen innolla Metroderbyyn - "Haluamme näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue"

Kevin Jansen ei tarvitse lisämotivointia Metroderbyyn. (Kuva: Juha Tamminen)

Upean kauden pelanneen FC Hongan päätös runkosarjaan oli tuloksellisesti heikompi ja Mestaruussarjassa espoolaiset keikkuvat kolmannella sijalla.

Viimeisestä kolmesta ottelusta runkosarjassa Hongan ainoa piste tuli tasapelistä AC Oulua vastaan. Siitä huolimatta ottelut ovat olleet erittäin tasaisia ja kääntyneet vastustajille pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi runkosarjan päätöskierroksella HJK:ta vastaan pelattu kotiottelu kääntyi vieraille lisäajan maalilla. Honka ja HJK kohtasivat myös kauden avauskierroksella, jolloin voitto meni samaan suuntaan niin ikään niukalla yhden maalin erolla.

Nyt panoksia jälleen riittää, kun kauden kolmas Metroderby on edessä torstaina.

– Boosti tähän HJK-peliin ei tule niinkään aiemmista tappioista heille, vaan halusta näyttää, että olemme parempi jalkapallojoukkue. Mielestäni olisimme ansainneet viime ottelusta enemmän, mutta jalkapallossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Niin oli myös siinä ottelussa.

- Kolmessa viimeisessä ottelussa putosimme aivan kärkitaistosta kolmannelle sijalle, mutta voimme silti päättää kauden erittäin hyvään sijoitukseen jos pelaamme niin kuin olemme pelanneet, Hongan keskikenttämies Kevin Jansen toteaa.

Honka pelasi viimeksi 11.9. joten keltamustilla on ollut aikaa hioa peliään, sekä ajatella muutakin kun jalkapalloa.

– Meillä oli muutama vapaapäivä ja itse kävin kotimaassani Alankomaissa. Sen jälkeen olemme harjoitelleet kovaa ja pyrkineet pitämään kovan tason myös tauon jälkeen.

FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 29.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia