AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka saa Veikkausliigan mestaruussarjan pelit käyntiin ylihuomenna torstaina, kun HJK saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon.

Honka lähtee mestaruussarjan peleihin kolmannelta sijalta ja HJK on puolestaan ykkösenä. Joukkueitten edellinen kohtaaminen vain reilu pari viikkoa sitten päättyi HJK:n eduksi 1-2.

– Meidän pitää olla valmiita ja aloittaa paremmin kuin viime HJK-kohtaamisessa. Näytimme mielestäni siinä ottelussa, että voimme olla samalla tai korkeammallakin tasolla kun HJK. Saamme vihdoinkin mestaruussarjan pelit käyntiin ja tässä sarjassa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa.

- Meidän täytyy olla sataprosenttisen valmiita jokaiseen otteluun, Hongan keskikentän Kevin Jansen kommentoi.

HJK on päässyt hieman levähtämään maajoukkuetaukoa edeltäneen äärimmäisen tiiviin pariviikkoisen jälkeen. Nyt edessä ovat kauden viimeiset kahdeksan ottelua: neljä kotimaassa ja neljä Euroopassa.

– Huilasimme viime viikon lähes kokonaan ja keräsimme voimia kauden viimeiseen puristukseen. Palasimme harjoituksiin loppuviikolla, ja tänään kaikki maajoukkuepelaajat olivat huomenna palaavaa Conor Hazardia lukuun ottamatta jo mukana. Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK ja Honka ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen, ja Klubi on ollut molemmilla kerroilla maalin verran parempi: kauden avauskierroksella Töölössä HJK otti niukan voiton Belgiaan siirtyvän Casper Terhon osumalla, ja parisen viikkoa sitten Anthony Olusanya hiljensi Tapiolan kotiyleisön lisäajan voittomaalillaan.

– Varmasti tulee taas tasainen peli, kuten viimeksikin Tapiolassa. Olosuhteet voivat hieman vaikuttaa siihen, millainen pelistä lopulta tulee. Joukkue on hyvässä vireessä, ja meillä on paljon kokemusta siitä, mitä syksyn pelien voittaminen vaatii, Koskela muistuttaa.

Viime ottelussa HJK:ta vastaan Tapiolan urheilupuiston katsomot pullistelivat ja yli 4000-päinen yleisö loi huiman tunnelman. Jansen toivoo samaa meininkiä myös torstaina.

– Tunnelma oli mahtava, sanoisin että paras tällä kaudella! Toivon että kaikki ovat paikalla myös torstaina, tarvitsemme heitä!

HJK:n pitkäaikaispotilaista Valtteri Moren ja Roope Riski ovat edelleen poissa kokoonpanosta. Sivussa ovat myös pikkuvaivojen vuoksi Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri, eikä Lucas Lingmankaan pelaa vielä huomenna maajoukkuereissulta saadun puujalan takia.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Simani Peiman

FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 29.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia