AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2022

Huuhkajat lohkon kakkoseksi hienolla voitolla

Huuhkajat lohkon kakkoseksi hienolla voitolla

Benjamin Källman teki Huuhkajien toisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat päätti Nations Leaguen voittamalla Montenegron vieraskentällä 2-0 (0-0). Samalla Suomi varmisti lohkon kakkospaikan.

Suomi aloitti kaatosateessa alkaneen ottelun väkevästi ja loi painetta Montenegron päätyyn. Ottelun luonne muuttui 17. minuutilla, kun Montenegron Zarko Tomasevic sai toisen keltaisen kortin ja Suomi pääsi ylivoimalle.

Suomi sai luotua puolittaisia paikkoja, mutta maaleja jouduttiin odottamaan toiselle puoliajalle.

Päävalmentaja Markku Kanerva teki tauolla vaihdon tuoden Joel Pohjanpalon kentälle ja hän oli järjestelemässä Suomen avausmaalia 47. minuutilla. Glen Kamara syötti rangaistusalueelle Pohjanpalolle, joka siirsi pallon taakseen Teemu Pukille. Pukki jatkoi pallon sivuun Oliver Antmanille ja debytantti laukoi pallon tarkasti alakulmaan. Seuraava osuma tuli 52. minuutilla. Pallo tuli takatolpalle Antmanille, joka haki ratkaisua, mutta pallo kimposi montenegrolaispuolustajasta toiselle tolpalle rynnänneelle Benjamin Källmanille. Entinen Inter-hyökkääjä sai kunnian puskea tyhjään maaliin Suomen toisen maali.

Voitolla Suomi varmisti lohkon kakkospaikan ja säilytti näin paikkansa Nations Leaguen B-ryhmässä. Suomi taistelee vielä parhaan lohkokakkosen paikasta sekä EM-arvontojen kakkoskorin paikasta. Ne ratkeavat tiistaina, kun muut pelit saadaan pelattua.

Huuhkajien kokoonpano:
Lukas Hradecky, Nikolai Alho, Leo Väisänen, Robert Ivanov, Richard Jensen, Oliver Antman (88. Pyry Soiri), Lucas Lingman (46. Joel Pohjanpalo), Kaan Kairinen, Glen Kamara, Benjamin Källman (74. Benjamin Källman), Teemu Pukki (74. Marcus Forss)

Lisää uutisia