AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2022

Inter-legenda Timo Furuholm: "Aina iso peli, kun pytty on kentän laidalla"

Inter-legenda Timo Furuholm: "Aina iso peli, kun pytty on kentän laidalla"

Interin juhlii cupin mestaruutta kaudella 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interillä on lauantaina edessään historiansa kuudes Suomen Cupin finaali, kun se kohtaa legendaarisella Helsingin olympiastadionilla Kuopion Palloseuran. Turkulaisilla on haussa järjestyksessään kolmas cupin voitto.

Ensimmäistä Cupin voittopokaalia Inter nosti vuonna 2009 ja toisen kerran vuosikymmenen päästä kesällä 2018. Tappion kitkerää hopeakalkkia sinimustat ovat nielleet kausilla 2014, 2015 ja 2020. Se että Inter on nyt viidettä kertaa yhdeksän kauden sisään mukana finaalissa, on kieltämättä kova suoritus.

Seuran kaikkien aikojen maalitykki Timo Furuholm pääsi peliuransa aikana kokemaan Cupin finaalihuuman kolmesti. Hän oli mukana molempina mestaruusvuosina ja viimeisimmässä tappiossa. Interin finaalikausina 2014-2015 hyökkääjä vietti Saksa-vuosiaan, jossa hän pääsi maistamaan suuren jalkapallomaan tarunhohtoista cupia.

Furuholm kertoo arvostavansa suuresti kyseistä kilpailuformaattia.

– Kyllä aina henkilökohtaisesti olen arvostanut Suomen Cupin todella korkealle. Viime aikoina cupin arvostusta on itseaiheutetusti tuhottu. Mulle se on aina ollut iso peli, kun pytty on kentän laidalla. Muistan aina, että ennen niitä kolmea finaalia olen asettanut itselleni isot paineet. Finaali oli voitettava, sitä ei hävitä, "Furkka" muistelee.

– Saksassa cup on törkeän iso tapahtuma aina vitosdivarista Bundesliigaan. Cupiin pääsystä karsitaan ja se on kuin mestaruus joillekin seuroille, jotka edes selvittävät tiensä mukaan, viisi vuotta Saksassa pelannut Furkka jatkaa.

Interin lauantain vastustaja Kuopion Palloseura on myös kokenut finaalikävijä. Heidän saldonsa Cupin finaaleista on kolme kultaa ja kolme hopeaa. Viimeisin kulta tuli viime kaudella, kun HJK kaatui olympiastadionilla rankkarikisan päätteeksi.

Pelipaikkana olympiastadion olisi maistunut myös Furuholmille.

– Olisi kyllä kieltämättä. Olen käynyt siellä maajoukkueen vaihtopelaajana muutaman minuutin veivaamassa. Stadionin koko ei sitä tunnelmaa tuo, mutta on onhan se suomifutiksen se paikka.

KuPS on ollut tulosten valossa tällä kaudella vahvempi kuin Inter, mutta kuten todistettua, finaaleissa ei ole menneiden viikkojen formilla merkitystä.

– Finaali, luonnonnurmi, toivon koko sydämestäni Interin voittoa. Tulee olemaan vaikea päivä, joten nappisuoritusta vaaditaan.

Finaalikaksikko testasi toistensa vireitä elokuun lopulla, kun joukkueet pelasivat Turussa vastakkain Veikkausliigaa. Ottelu kääntyi kuopiolaisten voitoksi, kun Inter joutui vajaalukuiseksi.

– Se oli Interin kannalta rohkaiseva matsi. Matsi oli tasainen, Interillä oli omat hetkensä ja Kupsilla hyvin vähän omia hetkiä. Peli ratkesi lopulta Interin punaiseen ja huonoon puolustamiseen, seuralegenda kertaa.

Lue lisää Furkan cup-muistoja alla olevan lähdelinkin kautta.

Suomen Cupin finaali KuPS - FC Inter Olympiastadionilla lauantaina 17.9. kello 16.00.

Lisää uutisia