AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 5.9.2022

Sakari Mattilalla hyviä muistoja derbyistä – ”Tapahtuu aina ihmeellisiä asioita”

Sakari Mattilalla hyviä muistoja derbyistä – ”Tapahtuu aina ihmeellisiä asioita”

Sakari Mattila muistelee hyvällä aiempia derby-voittoja. (Kuva: Juha Tamminen)

Maanantaina pelataan kauden toinen Stadin derby, kun HJK isännöi HIFK:ta. HIFK:n kapteeni Sakari Mattilalla on hyviä muistoja aiemmista derbyistä.

HIFK voitti viime kaudella vuoden toisen derbyn ja myös edelliskaudella HIFK pääsi juhlimaan lisäajan osumalla 4-3-voittoa. Niiden voittojen muistijälki kantaa Mattilaa myös maanantain otteluun.

- Muistelen niitä hyvällä mielellä, se on aika motivoivaa, kun on ollut niissä peleissä mukana. 2-0 -peli ja 4-3 -peli, olivat ne aika hyvää propagandaa Veikkausliigalle. Niissä oli niin älytön se tunnetaso, jokainen maali, kuinka se vei ylös fiiliksiä, kun näet, miten yleisö elää jokaisesta maalista, juoksee tyyliin kentälle, niin ne ovat olleet hienoja pelejä. Kun niitä on kokenut, niin

niitä vaan haluaa lisää. Sen takia derbyissä tapahtuu aina ihmeellisiä asioita. Kyllä minä uskon, että meillä on ihan hyvät saumat tehdä samanlaisia nytkin seuraavassa pelissä, Mattila toteaa luottavaisena Veikkausliiga-podcastissa.

Mattilan mukaan derbyjen tunnelma on erityinen myös pelaajille.

- Kun tulet tunnelista ulos, niin kyllä silloin aina katsoo kummankin päädyn, että millainen meininki siellä on ja millaiset tifot on ollut. Varsinkin IFK-pääty on mielestäni ollut aika monessa matsissa niskan päällä. Moni puhuu pyroista, savuttamisesta ja tulista ja sanoo, että se on osa kulttuuria, mutta jotenkin sitä katsoo naureskellen, että taas tulee tulta ja pilvi tässä. Taas venyy tämä alku. Sitten siinä 5-10 minuuttia hölkkäillään kentällä. Tuollaisia pikku juttuja, jotka on erilaisia kuin normipeleissä. Harvoin on ollut derbyjä ilman pyroja

HJK-HIFK maanantaina 5.9. Bolt Arenalla kello 18.00 alkaen. Mattilan ennakkomietteet kuunneltavissa kokonaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia