AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2022

FC Inter ja VPS pistejakoon (FC Inter-VPS 1-1)

FC Inter ja VPS pistejakoon (FC Inter-VPS 1-1)

FC Inter ja VPS päätyivät pistejakoon. (Kuva: Apollo Photo)

FC Inter ja VPS päätyivät tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-1-tasapeliin. VPS joutui pelaamaan viimeisen vartin miehen alivoimalla.

Kisa Veikkausliigan ylemmän loppusarjan paikoista jatkui kovana Veritas Stadionin lauantai-illassa, kun sijoilta kuusi ja kahdeksan otteluun lähteneet Inter ja VPS kohtasivat. Top 6-sijoitusta ajatellen lopputulos tuskin kelpasi varsinaisesti kummallekaan erityisen hyvin, vaikka Inter sijan verran sarjataulukossa nousikin.

Ottelun alku oli vierailijan näytöstä, sillä VPS olisi voinut karata johtoon jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Aiemmissa otteluissa maaliahneesti pelanneilta vaasalaisilta jäivät kuitenkin huippupaikat käyttämättä. Helteisen sään takia ottelussa pidettiin juomatauot ja ainakin ensimmäinen näistä tuntui olevan Interille suosiollinen. Kärjessä pelannut Matias Tamminen pääsi Petteri Forsellin syötöstä puolittain läpi pian juomatauon jälkeen, mutta VPS-puolustus onnistui pelastamaan tilanteen kulmapotkuksi. Tässä tilanteessa VPS:aa ei kuitenkaan pelasta enää mikään. Forsellin kulmapotku viuhuu VPS-maalivahti Teppo Marttisen yli ja Matias Tamminen kuolettaa pallon sisään liki maaliviivalta.

Interin 1-0-johtolukemat kestivät lopulta vain kymmenisen minuuttia. Tete Yengi onnistui pudottamaan pystypallon joukkuetovereilleen ja VPS pääsi puhkomaan syötöillään Interin puolustusta. Lopulta Joonas Vahtera puttasi pallon verkkoon pilkun tuntumasta. Tasalukemat 1-1 ovat tulostaululla myös tauolle siirryttäessä.

Jos VPS olisi voinut tehdä enemmän maaleja ensimmäisellä puoliajalla, samaa voi sanoa Interistä toisen puoliajan osalta. Inter pystyi saamaan selkeästi enemmän painetta vierailijoiden päätyyn, mutta vielä ilman ratkaisua. Vartti ennen täyttä aikaa peli keikahti entistä enemmän Interille, kun VPS-puolustaja Mikko Pitkänen repi läpi pääsemässä olleen Joel Rodriguezin tylysti nurin. Erotuomari Joni Hyytiän tehtäväksi jäi kaivaa takataskusta Pitkäselle punainen kortti.

Ottelun lopulla VPS tyytyi lähinnä puolustamaan tiiviisti omaa aluettaan, samalla kun ylivoimalla pelannut Inter jauhoi paikkoja vierailijan maalille. Jussi Niskan yritys päättyi kuitenkin tolppaan ja hyökkäykseen siirretyn toppari Luka Kuittisen yritykset suuntautuivat liiaksi kohti VPS-maalivahtia. Näin kaksijakoisesta ottelusta jäi molemmille osapuolille ainoastaan tasapelipiste.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia