AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2022

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

Kuva: APOLLO PHOTO

FC Interin tärkeät liigaottelut jatkuvat lauantaina, kun nousijajoukkue Vaasan Palloseura tulee kylään Veritas Stadionille.

Joukkueiden välinen piste-ero on neljä pistettä, joten voitolla Inter tekisi hajurakoa kahdeksantena olevaan "Raitaan". Inter onkin piristynyt parin viime kierroksen aikana, kun joukkue on napsinut voitot ja pelannut samaan syssyyn nollapelit.

VPS on ollut sarjan maaliahnein joukkue. Vaasalaiset ovat pöllyttäneet maaliverkkoja 35 kertaa. Eli pyöreästi kaksi maalia per peli -tahdilla.

– Hyvin organisoitu joukkue, hyvä valmentaja ja hyviä maalintekijöitä, siitä se varmaan johtuu, viime viikonloppuna paluun Interin kokoonpanoon sairasloman jälkeen tehnyt Noah Nurmi summaa yhtälön.

Hyviä maalintekijöitä joukkueesta toden totta löytyy laajalla rintamalla. Kokenut Kalle Multanen on pyssyttänyt yhdeksän osumaa ja kuuden maalin miehiä ovat Tete Yengi sekä Aleksi Pahkasalo. Vaikka VPS on suoraviivaistanut peliään vuosien saatossa, niin silti utelut pallonhallinnan valtiaasta ovat vieläkin paikallaan.

– Kyllä uskon ja toivon, että pystymme sen kotona ottamaan, Nurmi heittää.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi huomisesta ottelusta tasaista.

– Inter on jonkin verran muuttunut joukkue. Heiltä on lähtenyt muutama tärkeä pelaaja pois, mutta he ovat saaneet hankittua sitten tilalle hyviä korvaavia pelaajia. He puolustavat todella hyvin ja tietenkin heillä on sitten taitoa myös hyökätä, Sillanpää kommentoi.

– Uskon että tulee taas semmoinen tasainen ja tiukka peli. Olemme pystyneet haastamaan hyvin jokaista joukkuetta vastaan, ja täällä jäi vähän hampaankoloon viime kotipelistä Interiä vastaan. Olimme silloin vähintään yhtä hyviä, jos ei jopa vähän parempia. Mutta Inter on totta kai hyvä joukkue ja he pelaavat kotikentällään. Mielenkiinnolla odotan huomista, Sillanpää ennakoi.

Nurmi on päässyt treenaamaan nyt jo useammat harjoitukset Interin uusien pelaajien kanssa. Vielä alakierteisen pallojen mestari ei osaa kuitenkaan arvioida, kuinka hyvin uudet pelimiehet ovat sisäistäneet päävalmentaja Miguel Graun räätälöimän pelitavan.

– Se on vielä vaikea arvioida, kun ei ole pelikentillä nähnyt heitä juurikaan. Sen näkee sitten silloin. Rober [Sierra] on pelannut heistä eniten ja hän on pelannut kyllä hyvin ja hänen kanssaan oli kiva pelata tuo viime peli, Nurmi pohtii.

Kevätkierroksella Inter haki joukkueiden keskinäisestä ottelusta vierasvoiton maalilukemin 1-2. Maalintekijöinä olivat Benjamin Källman ja Rick Ketting, joten tällä kertaa tarvitaan muita miehiä ratkaisemaan peli.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1 : Kuukasjärvi Arttu
AET 2 : Silén Eetu
4.ET: Salo Jesse


FC Inter-VPS Veritas Stadionilla lauantaina 13.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia