AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2022

"Olin jo miettinyt, että lopetan" - Roman Eremenko ei katso tätä syksyä pidemmälle

"Olin jo miettinyt, että lopetan" - Roman Eremenko ei katso tätä syksyä pidemmälle

"Roma" keskittyy nyt vain syksyn otteluihin. (Kuva: HIFK)

Roman Eremenko palasi pelikentille pitkän tauon jälkeen maanantaina HIFK:n paidassa hänen solmittua seuran kanssa loppuvuoden kestävän sopimuksen.

Tätä kautta pidempiä suunnitelmia kokeneella Eremenkolla ei uransa suhteen ole. Myös nappulakenkien laittaminen naulaan ennen IFK-rupeamaa oli miehen vaihtoehtona.

- Ei minulla ollut ennen HIFK:ta mitään suunnitelmaa. Olin jo miettinyt, että lopetan. Lähdin treeneihin pari viikkoa sitten katsomaan, miten paikat kestävät. Joka päivä tuntui, että ehkä tässä voisi auttaa joukkuetta. Tässä nyt ollaan. Nyt ei autettu, mutta paljon on pelejä jäljellä, hän sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Eremenko rakensi ottelussa muutamia paikkoja HIFK:lle ja oli viimeistellä kulmapotkusta maalinkin komealla volleylla, mutta tuo laukaus viuhui hieman yli Interin maalin. Ammattimiehen kosketus oli yhä olemassa, mutta Eremenko itse oli varsin maltillinen sen suhteen, mitä häneltä voi loppukauden aikana odottaa.

- Kaksi vuotta pelaamatta ja (olen) 35-vuotias, kuinka paljon oikeasti voi odottaa? Yritän antaa kaikkeni, mutta ikää on ja pelaamattomuutta on. Katsotaan. Oli hyviä hetkiä, mutta pitää saada jatkoa, hän sanoi.

Rinnalla maanantaina pelasi myös pikkuveli Sergei. Tästä juontuu myös perimmäinen syy siihen, että Roman Eremenko liittyi IFK:n vahvuuteen. Myös se, että entinen Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen valmentaa joukkuetta, vaikutti asiaan paljon. Eremenko oli Paatelaisen päävalmentajakaudella Huuhkajien tärkein pelaaja, ja Eremenkon ja Paatelaisen välillä on selkeä ja syvä kunnioitus toisiaan kohtaan.

- Ensimmäinen asia oli, että pääsen pelaamaan pikkuveljen kanssa. Olen pelannut isän kanssa ja isoveljen kanssa. Nyt pääsen pelaamaan pikkuveljen kanssa ja toinen syy oli Mixu, Eremenko vahvisti syiksi tulla IFK:hon.

Lisää uutisia