AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2022

"Kontrolloimme pitkälti tapahtumia läpi ottelun" - Henri Aalto tyytyväinen Hongan otteisiin

"Kontrolloimme pitkälti tapahtumia läpi ottelun" - Henri Aalto tyytyväinen Hongan otteisiin

Henri Aalto on jälleen pelikunnossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun FC Inter kaatui Turun Veritas Stadionilla 1-0.

Avausjakso kulki pitkälti Hongan hallinnassa, mutta maalia saatiin odotella toisen jakson alkuun saakka. Hongan johtoasemassa Interkin pääsi paremmin peliin mukaan.

– Kontrolloimme pitkälti kenttätapahtumia läpi ottelun. Keskeisin tekijä tähän oli nähdäkseni tehokkaasti toteutettu korkea prässi, jota suoritimme intensiivisesti ja kurinalaisesti koko yhdeksänkymmenen minuutin ajan.

- Pallollisesti olisimme voineet olla hitusen kliinisempiä ja vaarallisempia, mutta loimme lopulta paikkoja useampaankin maaliin. Olen myös ylpeä kyvystämme puolustaa yhdessä Interin vaarallisemmat hetket toisella jaksolla, Honka-puolustaja Henri Aalto summasi ottelun.

Honka jatkaa Veikkausliigassa kolmantena. Ero toisena olevaan HJK:hon on kolme pistettä ja helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

– Pelitapamme tukee pelaajien vahvuuksia ja päinvastoin. Päivittäinen vaatimustaso on mainittavan korkeaa ja pelaajat vastaavat siihen jokaisessa tapahtumassa. Ryhmädynamiikkamme on olut läpi kauden kiitettävän vahvaa ja toimivaa, se tukee suuresti myös pelaamista, Aalto kiteyttää avaimet menestyksekkääseen alkukauteen.

Aalto pelasi itse ensimmäiset minuuttinsa KuPS-ottelussa tulleen loukkaantumisen jälkeen.

– Oli helpottavaa ja ilahduttavaa tehdä paluu. Kärsin urallani ensimmäistä kertaa takareiden repeämän, joten siinä oli minulle uutta opittavaa elimistöstäni ja lihasvamman kuntoutuksesta.

- Sydämellinen kiitos etenkin fysiollemme Max Thibaultille poikkeuksellisen omistautuneesta ja ammattimaisesta tuesta kuntoutuksessa, jälleen kerran.

Lisää uutisia