vko.30 // 25.7.2022

Honka haki pisteet Interiltä (FC Inter-FC Honka 0-1)

FC Interin vaikea heinäkuu sai maanantaina jatkoa, kun FC Honka päihitti sinimustat Veritas Stadionin nurmella lukemin 0-1. Tappio oli Interille Veikkausliigassa kolmas peräkkäinen.

Kotijoukkueen penkin takana illan ottelussa oli Ramiro Muñoz, kun päävalmentaja Miguel Grau kärsi toimitsijakieltoa. Turkulaisten ensimmäinen puoliaika oli varsin tahmea, ja joukkue sai ehkä jopa olla tyytyväinen, että pääsi tasatilanteessa tauolle. Matias Riikonen venyi tolppien välissä pariin näyttävään torjuntaan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 49. minuutilla. Ensiksi Interin tuore hankinta Joel Rodriguez pääsi nokikkain Hongan maalivahti Maksim Rudakovin kanssa. Espanjalaiskärjen yritys jäi kuitenkin suutariksi. Vain kotvasen kuluttua tästä Hongan Rui Modesto pääsi etenemään oikeaa laitaa rauhassa. Hän antoi aikaisen, matalan keskityksen, jonka toiselta laidalta boksiin sisään rynninyt Edmund Arko-Mensah viimeisteli voimalla alakulmaan.

Inter sai takaiskun jälkeen eittämättä paremmin ottelusta kiinni, jonka seurauksena ryhmä sai luotua painetta Honka-maalille muutamaan otteeseen. Ylivoimaisesti paras paikka siunaantui debytantti Rober Sierralle, joka nousi korkeimmalle Petteri Forsellin keskityspalloon. Maksim Rudakov torjui Selectin kuitenkin alakulmasta heittäytyen.

Ottelun lopussa Honka pääsi vielä luomaan muutaman maukkaan paikan, mutta enempiä osumia ei nähty ja taululle jäivät lukemat 0-1.