AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2022

"Ei ole kiire liigadebyytin kanssa" - IFK Mariehamnin Arvid Lundberg nyt U17-maajoukkueessa

"Ei ole kiire liigadebyytin kanssa" - IFK Mariehamnin Arvid Lundberg nyt U17-maajoukkueessa

Arvid Lundberg odottaa vielä Veikkausliigadebyyttiään.

U17-pojat avaa Baltic Cupin keskiviikkona Eerikkilässä Latviaa vastaan ja mukana on myös Veikkausliigaväriä - ainakin miltei.

Minihuuhkajien hyökkääjistä kannattaa pitää silmillä muun muassa Arvid Lundbergiä. Kookas kärki teki helmikuussa sopimuksen IFK Mariehamnin kanssa, ja hän on harjoitellut säännöllisesti edustusmiehistön mukana – liigadebyytti on vielä tekemättä, mutta Lundberg on saanut vyölleen miesten pelejä yhteistyöseura FC Ålandissa.

– Miesten Kolmosen pelit ovat olleet kovempia kuin aiemmin pelaamani ottelut, mutta olen mielestäni pärjännyt hyvin. Olen tehnyt kolmessa pelissä viisi maalia, mihin voi olla tyytyväinen, Lundberg toteaa.

– Harjoittelen IFK:n edustuksen kanssa kerran tai pari viikossa. Vaikka taso on luonnollisesti paljon kovempi kuin juniorijoukkueiden tai FC Ålandin treeneissä, pysyn hyvin mukana. Uskon, että olisin valmis liigadebyyttiin, mutta minulla ei ole kiire sen kanssa.

Ahvenanmaan futisylpeyden lisäksi nuorukainen on harjoitellut viimeisen puolen vuoden aikana Italian suurseurojen AS Roman ja Atalanta BC:n sekä tanskalaisen AGF Århusin kanssa. IFK:n ja U20-maajoukkueen Oscar Wiklöf siirtyi vastikään Freiburg SC:n organisaatioon – voisiko Lundberg olla seuraava saarelta maailmalle lähtevä pelaaja?

– On ollut siistiä tutustua eri akatemioiden toimintaan, mutta olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen IFK:ssa ja keskityn peleihini seurassa. Oscarin puolesta olen todella iloinen – Freiburg on hänelle iso askel, ja siirto osoittaa, että IFK:sta on mahdollisuus ponnistaa ulkomaille.

Tämän viikon otteluita Lundberg odottaa innolla – hän on pelannut toistaiseksi yhden maaottelun, jossa myös onnistui maalinteossa. Vuoden takaisesta Viro-ottelusta on hyviä muistoja, ja hyökkääjä pyrkii saamaan uusia onnistumisia tulevissa peleissä.

– Valmistautumisemme on mennyt mielestäni todella hyvin – meillä on hyviä pelaajia ja hyvä joukkuehenki. Toivon, että onnistumme joukkueena ja teen itse lisää maaleja. Teemme parhaamme ja katsomme sitten turnauksen päätteeksi, mihin se riitti.

U17-poikien keskiviikon ottelu Latviaa vastaan alkaa kello 17.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia