AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2022

Pikkuhuuhkajiin noussut Hongan Agon Sadiku: "Uskon, että pystymme haastamaan KuPS:n ja HJK:n"

Pikkuhuuhkajiin noussut Hongan Agon Sadiku: "Uskon, että pystymme haastamaan KuPS:n ja HJK:n"

Agon Sadiku on löytänyt Hongassa vahvan vireen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan hyökkääjä Agon Sadiku on pelannut vahvan alkukauden ja tämä poiki kutsun myös U21-maajoukkueeseen.

Vielä viime kaudella Sadiku pelasi HJK Klubi 04:ssä ja kausi ei mennyt odotusten mukaisesti. Sadikulla oli kauden jälkeen muutamia virityksiä, mutta nuorukainen päätyi lopulta Honkaan. Hyökkääjä keskusteli päävalmentaja Vesa Vasaran sekä urheilutoimenjohtaja Petri Vuorisen kanssa, ja espoolaisseura tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Valinta ei ole kaduttanut.

– Pelasimme jo talvella todella hyvin ja voitimme Liigacupin mestaruuden lisäksi muun muassa Helsingborgin. Meillä on tällä hetkellä tosi hyvä joukkue, ja uskon, että pystymme haastamaan KuPS:n ja HJK:n, Sadiku sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Hyökkääjä osui Liigacupissa kolmesti, ja Veikkausliigassa verkot ovat heiluneet neljä kertaa. Kahden kilpailun yhteenlaskettu maalimäärä on varsin komea – etenkin, kun ottaa huomioon peliminuutit, joita on kertynyt alle tuhat.

– En ole yllättynyt siitä, että onnistumisia on tullut paljon. Tiedän, kuinka hyvä pelaaja olen. Haluan totta kai tehdä vielä enemmän maaleja ja pelata vielä paremmin.

Honka näyttää löytäneen sopivan sekoituksen lupaavia ja kokeneita pelaajia – Sadiku korostaa etenkin keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehdon merkitystä nuorille.

– Duarte antaa kentällä hyviä neuvoja. Hän esimerkiksi huomaa erittäin nopeasti, jos vastustaja tekee muutoksia pelissään. Duarten kaltaiset pelaajat helpottavat nuoren pelaajan sopeutumista liigatasolle tosi paljon.

Nyt edessä Sadikulla on iso haaste Pikkuhuuhkajien taistellessa EM-lopputurnauspaikasta. Lisää Sadikun mietteitä EM-karsintaotteluiden kynnyksellä alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia