AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2022

​Veikkausliigan kuuma hyökkääjäkaksikko nyt Pikkuhuuhkajissa – "Ovat tehneet hyvää työtä"

​Veikkausliigan kuuma hyökkääjäkaksikko nyt Pikkuhuuhkajissa – "Ovat tehneet hyvää työtä"

Kai Meriluoto on vahvassa maalivireessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U21-maajoukkue valmistautuu EM-karsinnan ratkaiseviin viimeisiin otteluihin ja tähyää edelleen tiukasti lopputurnauspaikkaan.

Pikkuhuuhkajat on pelannut karsinnat nousujohteisesti ja kisapaikka on nyt omissa käsissä ennen kolmea viimeistä ottelua.

- Pelaajilla on hyvä fiilis, meidän suorituksemme ovat parantuneet kerta kerralta. Tämä on aika historiallinen tilanne, että ollaan kiinni jatkopaikassa vielä viimeisessä ikkunassa, päävalmentaja Juha Malinen kertoi maanantain tiedotustilaisuudessa.

Joukkue on kokenut hiukan muutoksia sitten edellisottelun ja mukana ovat nyt myös Veikkausliigassa vahvasti esiintyneet FC Hongan Agon Sadiku ja Ilveksen Kai Meriluoto. Sadiku on alkukaudella iskenyt neljä maalia ja Meriluoto peräti kuusi.

- Pakon sanelemana keskikentän pohja joudutaan rakentamaan uusiksi ja on muutama muukin asia – meillä on kuusi uutta pelaajaa. Keskushyökkääjäpuolella muutoksena varsinkin on se, että mukana ovat nyt Sadiku Meriluoto, jotka ovat Veikkausliigassa erittäin hyvää työtä ja esiintyneet itsevarmasti, Malinen sanoo.

Suomi lähtee viimeisiin otteluihin lohkon nelossijalta, mutta etuna on vielä kolme jäljellä olevaa ottelua. Ensimmäisenä Pikkuhuuhkajat matkaa kolme pistettä edellä olevan Itävallan vieraaksi.

- Voittoa totta kai lähdetään hakemaan, mutta nöyrästi ja realistisesti. Itävalta oli alkujaan ykkössijoitettu, mutta heillä on nyt enää tämä yksi ottelu jäljellä ja heidän on pakko voittaa se. Jos me voiton sieltä saamme, meillä on erittäin hyvä tilanne, mutta tasapelillä tai jopa niukalla tappiollakin olemme yhä mukana, Malinen laskee.

Lisää uutisia