vko.21 // 29.5.2022

Kärkikamppailu Kuopiossa pistejakoon (KuPS-HJK 0-0)

KuPS ja HJK pelasivat tasaisen kärkikamppailun. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran historiallinen tappiottomien otteluiden putki sai jatkoa sunnuntaina Kuopion Väre Areenalla, kun KuPS pelasi HJK:n kanssa 0-0 tasapelin Veikkausliigan kärkikamppailussa. Ottelu oli KuPS:lle 31. peräkkäinen tappioton Veikkausliigaottelu.

Ennakko-odotukset povasivat sunnuntain kärkikahinasta erittäin tärkeää otatusta ja sellainen myös nähtiin. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla KuPS hallitsi palloa, mutta murtautuminen vaarallisille maalipaikoille oli tervanjuontia.

Kuopiossa nähtiin ennen kaikkea kahden loistavasti puolustavan joukkueen välien selvittely, eikä kentän kummassakaan päädyssä juhlittu maalipaikoille. KuPS sai painetta vieraidensa alueelle ja sitä kautta erikoistilanteita, mutta erikoistilanteet olivat kuopiolaisilla pääasiassa ponnettomia. Erikoistilanteiden kehittämisessä onkin yksi KuPS:n työmaita, sillä Veikkausliiga-kauden 10. ensimmäisessä ottelussa kuopiolaiset eivät ole tehneet vielä esimerkiksi yhtään maalia kulmapotkuista.

Toisen puoliajan alussa HJK otti hetkeksi pelin komentoonsa ja isännillä oli vaikeuksia päästä peliin kiinni. Toisaalta KuPS:lla ei ollut puolustussuuntaan juuri minkäänlaista hätää. Helsinkiläisvieraiden vaarallisimmat paikat nähtiin puolestaan erikoistilanteista, kun vieraat kolistelivat kulmapotkutilanteista kahdesti KuPS-maalin kehikoita.

Maalittomasta tasapelistä huolimatta Väre Areenalla nähtiin hyvätasoinen ja varsin viihdyttäväkin jalkapallo-ottelu. Tasapelin myötä KuPS jatkaa Veikkausliigan sarjakärjessä 26 pisteellä. KuPS ja HJK ovat tasapisteissä, mutta KuPS:n maaliero on helsinkiläisiä parempi. Lisäksi HJK on pelannut yhden ottelun KuPS:aa enemmän.