AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2022

VPS haki pisteet Hakalta (FC Haka-VPS 0-2)

VPS haki pisteet Hakalta (FC Haka-VPS 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Hakan hienosti alkanut kotiotteluiden voittoputki tuli lauantain ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan päätökseen, kun Jussi Nuorelan valmentama sarjanousija vei pisteet Tehtikseltä mennessään maalein 0-2.

Ensimmäinen jakso käytiin melko tasaisissa merkeissä, missä molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan, eikä kotijoukkue päässyt kertaakaan koittamaan VPS -maalissa seisseen Oskari Forsmanin päivän kuntoa.

Siinä missä ottelun alkupuolella vierasjoukkue sai ehkä enemmän painetta luotua hyökkäysalueellaan, niin jakson loppua kohti mentäessä koskilaisten peli alkoi kulkemaan mallikkaammin. Valkopaitojen vaarallisinta tilannetta oli pohjustamassa Seth Saarinen, joka syötti pallon oikealta, kuudentoista rajan tuntumasta maassa keskustaan. Pallo kuitenkin onnistui menemään kaikkien neljän Haka -hyökkääjän välistä, eikä lupaavalta näyttäneestä tilanteesta saatu edes laukausta maalia kohti.

Hetkeä myöhemmin Stavros Zarokostas oli karata keskialueelta läpi, mutta Juhani Pikkarainen katkaisi yrityksen keltaisen kortin arvoisesti ja näin tästäkään lupaavasta tilanteesta ei ottelun avausmaalia syntynyt.

Toisella jaksolla, 60. minuutin kohdalla, Haka sai ensimmäisen laukauksen kohti VPS -maalia. Lee Erwin pääsi vetopaikkaan noin 16 metristä, mutta Forsman torjui skottihyökkääjän yrityksen.

Tämän jälkeen vierailla oli jälleen vahva hallintajakso. Tete Yengi pääsi yrittämään kuudentoista sisältä 60. minuutilla, mutta laukaus suuntautui sivuverkkoon. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin mies kuitenkin onnistui maalinteossa puskemalla Joonas Vahteran antaman kulmapotkun sisään. Yengi oli onnistua vain hetkeä myöhemmin toistamiseen, mutta tähän yritykseen Mika Hilander venytti hienosti ja kotijoukkue säästyi vielä takaiskuilta.

Hakalla oli oma paikkansa tasoitukseen 90. minuutilla, mutta Erwinin laukaus noin 15 metristä suuntautui yli maalin.

Ja kun Haka ei maalinteossa onnistunut, niin vieraat sinetöivät ottelun lisäajalla. Seth Saarinen hävisi kaksinkamppailun boksissa ja Aleksi Pahkasalo pääsi viimeistelemään loppulukemat 0-2.

Lisää uutisia