AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2022

Janne-Pekka Laine ottanut isoa roolia Hakan keskikentällä – ”Enemmän vahvuuksiani esiin”

Janne-Pekka Laine ottanut isoa roolia Hakan keskikentällä – ”Enemmän vahvuuksiani esiin”

Janne-Pekka Laine on isossa roolissa Hakan joukkueessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine pelasi vahvan talvikauden ja vahvat otteet saivat jatkoa Veikkausliigan avauskierroksella Ilvestä vastaan. Talvella varusmiespalveluksen suorittaneelle Laineelle Hakan tämän kauden pelitapa sopii hyvin.

Laineen harjoituskautta väritti varusmiespalvelus Santahaminan Urheilukoulussa. Lokakuussa palveluksen aloittanut ja maaliskuussa päättänyt Laine antaa kehuja varusmiespalveluksen ja harjoittelun yhdistämisestä.

- Se meni tosi hyvin. Urheilukoulun tarkoitus on se, että pystyy urheilemaan samalla. Jonkin verran olen kuullut muiden kokemuksia muista paikoista, niin ne eivät olleet urheilun kannalta niin hyviä. Tuolla kyllä onnistui homma tosi hienosti, Laine kiittelee Hakan sivuilla.

Urheilukoulun joukkue piti loppuvuodesta yhteisleiriä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Urheilukoulun mukana nähtiin myös Huuhkaja-tähti Robin Lod.

- Siinä huomasi kuinka hyvää kaikki tekeminen oli Suomen yhdellä parhaista jalkapalloilijoista ja kuinka tasaisesti hän suoritti. Hänessä näki sen tason millä pitää olla, jos haluaa huipulle.

Varusmiespalveluksesta huolimatta - tai juuri sen vuoksi - Laine on pelannut jo talvesta lähtien erinomaisella tasolla. Hän onkin ottanut entistä isompaa pallollista roolia Hakan pelinrakentelussa. Laineen mukaan kehitystä on tapahtunut talven aikana, mutta myös uusi aktiivisempi pelitapa suosii häntä paremmin.

- Siinä on vähän molempia. Viime kausi toi paljon lisää itseluottamusta, kun sain paljon vastuuta ja minuutteja. Mutta nyt myös saan pelata vähän enemmän pallollisena, ja se tuo enemmän vahvuuksiani esiin.

FC Haka jatkaa pelejään torstaina kohdatessaan Helsingissä FC Hongan. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.00.

Lisää uutisia