AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2022

Avausvoitto merkittävä Hakalle monessa mielessä – ”Saimme itseluottamusta lisää”

Avausvoitto merkittävä Hakalle monessa mielessä – ”Saimme itseluottamusta lisää”

Janne-Pekka Laine iloitsi Pirkanmaan herruudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka aloitti Veikkausliigakauden kotivoitolla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Janne-Pekka Laine myöntää hyvän kauden alun tuoneen positiivista potkua joukkueeseen.

Alkukaudet olivat Hakan suurin kompastuskivi kahdella edelliskaudella Veikkausliigassa. Vuonna 2020 avausvoittoa jouduttiin odottamaan 11 ottelua ja viime kaudella Haka hävisi kolme ensimmäistä peliään ja ensimmäinen kotivoitto tuli vasta seitsemännellä yrittämällä.

Tänä vuonna Haka sai parhaan mahdollisen alun, kun se avasi sekä voitto- että kotivoittotilinsä heti avausottelussa. Haka on pelannut nyt, viime kausi mukaan lukien, yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman tappiota, joista kuusi on kotona.

- Oli tosi tärkeä aloittaa kausi voitolla. Viime kaudella ensimmäisen voiton saaminen kesti ja se toi pienen tuskan mukanaan. Nyt saimme tästä voitosta vähän itseluottamusta lisää. Täytyy muistaa, että Ilves on tosi hyvä jengi, Laine kertoo Hakan sivuilla.

Kuin kirsikkana kakun päälle, Haka vankisti asemiaan entisestään Pirkanmaan herrana. Haka vei joukkueiden välisen paremmuuden jo talven Liigacupin otteluissa ja valtikka pysyi tiukasti käsissä myös Veikkausliigassa.

- Näyttää siltä, että olemme tällä hetkellä Pirkanmaan ykkösiä. Viimeisestä kahdesta pelistä meillä on kaksi voittoa. Vahvasti näyttää siltä, että herruus on vaihtunut, Laine heittää pienen piikin kasvattajaseuransa suuntaan.

FC Haka kohtaa seuraavaksi FC Hongan torstaina Bolt Arenalla. Ottelu alkaa kello 18.00.

Lisää uutisia