AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2022

​HIFK-puolustaja Tino Palmasto lainalle Ykkösen JäPS:aan

​HIFK-puolustaja Tino Palmasto lainalle Ykkösen JäPS:aan

JäPS on Tino Palmastolle tuttu seuraa jo juniorivuosilta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen nousijajoukkue JäPS:n takalinja vahvistuu merkittävästi, kun vielä kevättalven Liigacupissa mukavasti peliaikaa saanut topparilupaus Tino Palmasto saapuu Järvenpäähän kauden 2022 kattavalla lainasopimuksella.

Palmasto on ennen JäPS:aa ehtinyt HIFK:n lisäksi kantaa muun muassa FC Hongan, PK Keski-Uusimaan ja MYPAn värejä. Viimeksi mainitun puolustuslinjassa nuorukainen operoi Ykköstä vuonna 2019 14 ottelun verran, eli sarjataso on miehelle jo ennalta tuttu. Samaisena vuonna Palmasto ehti kuitenkin tehdä myös liigadebyyttinsä emoseuransa paidassa ja iskikin kyseisessä ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan myös ensimmäisen osumansa maan korkeimmalla sarjaportaalla.

Peliaika liigatasolla jäi kuitenkin vielä tuolla ja sitä seuraavalla kaudellakin vähäiseksi, mutta edellisvuonna hän esiintyi jo yhdeksässä HIFK:n veikkausliigaottelussa. Toppariksi vielä nuori Palmasto - 23 vuotta - on siis eittämättä JäPSille kovan luokan vahvistus, vaikka sitkeästä loukkaantumisesta kärsivän Olli Valton saappaiden täyttäminen olisikin haaste kenelle tahansa.

Palmaston JäPS-lainaa ei voitane pitää suurena yllätyksenä, sillä Järvenpää on Palmastolle entuudestaan hyvinkin kotoisa ympäristö.

- JäPS on itselleni tuttu ja tärkeä seura, sillä pelasin täällä juniorina. Jokin side siitä on jäänyt, ja tavallaan jonkinlainen ympyrä tässä sulkeutuu, kun nyt pääsee edustusjoukkueessa pelaamaan.

Jo reilun parin viikon päästä alkavaan kauteen Tino suhtautuu optimistisesti.

- Fiilikset ovat hyvät nyt, kun on päässyt tutustumaan jengiin ja taustoihin. Näen, että meillä on hyvät ainekset saada todella kilpailukykyinen joukkue jalkeille Ykkösessä.

Lisää uutisia