AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2022

FC Hakan Herbert nauttinut Valkeakosken rauhasta – ”Tuntuu siunaukselta”

FC Hakan Herbert nauttinut Valkeakosken rauhasta – ”Tuntuu siunaukselta”

Anthony Herbert on yksi Hakan uusista tulokkaista. (Kuva: Jukka Jaskara)

Trinidadtobagolaispuolustaja Anthony Herbert siirtyi täksi kaudeksi FC Hakan takalinjoille. Maansa maajoukkuerinkiin kuuluva toppari on nauttinut alustaan Hakassa ja Valkeakoskella.

Herbert lähti kotimaastaan tavoittelemaan jalkapalloammattilaisen unelmaa Yhdysvaltoihin. Hän pelasi New York Red Bullin akatemiassa, jonka jälkeen hän sai stipendin kautta mahdollisuuden yhdistää pelaaminen ja opiskeleminen yliopistossa. Kaksi ensimmäistä yliopistovuotta menivät F Fairleigh Dickinsonissa ja kaksi viimeistä New Yorkissa sijaitsevassa St. John'sin yliopistossa.

Yliopistosta valmistumisen jälkeen Herbert etsi itselleen mahdollisuutta ottaa seuraava askel urallaan. New Yorkin miljoonakaupunki vaihtui tammikuussa Valkeakoskeen.

- Olen nauttinut Valkeakoskesta. New Yorkissa elämä on niin nopeatempoista ja hektistä. Tuntui, että koko ajan piti mennä nopeasti paikasta toiseen. Valkeakoski on täydellinen vastakohta. Nautin tästä rauhasta ja hiljaisuudesta mikä täällä on. New Yorkin jälkeen tämä tuntuu siunaukselta ja juuri siltä mitä tarvitsin, hehkuttaa Herbert Hakan sivuilla.

Herbert tuli Koskiin tammikuussa parin viikon testijaksolle ja vakuutti valmennusjohdon sopimuksen arvoisesti.

- Kaikki kävi aika nopeasti. Sain kutsun tulla tänne testiin ja yritin todistaa valmentajille olevani sopimuksen arvoinen. Sitten valmentaja kertoi, että haluaa minut joukkueeseen. Tämä on minulle elämänmullistava kokemus.

Herbertin ei ole tarvinnut katua päätöstään.

- Kaikki on mennyt todella hyvin. Minulla on parhaat valmentajat joita minulla on urani aikana ollut. Koko valmennusryhmä tekee tosi hyvää työtä. Meillä on koko ajan enemmän ratkaisuja kuin ongelmia. Vaikka mitä vastoinkäymisiä olemme kohdanneet, niin valmentajilla on aina löytynyt siihen ratkaisu. Olen nauttinut olla siinä opissa ja minusta tuntuu, että olen jo nyt oppinut ja kehittynyt paljon tässä ajassa.

Herbert on istunut hyvin Hakan joukkueeseen ja on esittänyt talven otteluissa erinomaisia otteita. Luiyi de Lucasin kanssa hän muodostaa yli 190-senttisen tornikaksikon jota täydentävät Niklas Friberg ja Eero-Matti Auvinen. Yhteistyö uusien joukkuekavereiden kanssa on sujunut hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

- Joukkuekaverit ovat ottaneet aivan loistavasti vastaan ja sopeutuminen on ollut todella helppoa. Varsinkin Luiyi on auttanut minua paljon. Hän on niin mukava ja hauska persoona. Meillä on pukukopissa hauskaa, kaikki ovat todella avoimia ja joukkueessa on hyvä energia. Sekä pelaajat että valmentajat ovat kannustavia. Tässä on ollut pitkä harjoituskausi, joka on antanut minulle mahdollisuuden tulla osaksi joukkuetta ja sopeutua uuteen tilanteeseen. Olen todella kiitollinen kaikesta siitä tuesta ja odotan hyvää kautta.

Hakan kausi alkaa hienoimmalla mahdollisella tavalla, kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi rakas paikallisvastustaja Ilves. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia