AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2022

HIFK:lle lisävoimaa hyökkäykseen - Didis Lutumba-Pitah sopimukseen

HIFK:lle lisävoimaa hyökkäykseen - Didis Lutumba-Pitah sopimukseen

Didis Lutumba-Pitah pelasi viime kaudella RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

23-vuotias hyökkääjä Didis Lutumba-Pitah on solminut pelaajasopimuksen HIFK:n kanssa.

168 senttimetriä pitkä Lutumba-Pitah on nopea ja pelaa sujuvasti hyökkäyksen kärjessä tai kummalla tahansa laidalla. Hän on aiemmin pelannut pääkaupunkiseudulla FC Hongan, PK-35:n ja Klubi 04:n organisaatioissa. Pohjoisempana kokemusta on tullut AC Kajaanin ja viimeisimpänä RoPS:n riveissä.

Testijakso HIFK:ssa oli onnistunut. Liigacupin kolmessa lohkopelissä Lutumba-Pitah syötti kaksi maalia. Ottelussa HJK:ta vastaan HIFK:n kavennusmaaliin hän tarjoili syötön Jani Bäckmanille. Voitokkaassa Maarianhamina-vierailussa maalisyötön Lutumba-Pitah'lta sai puolestaan Aatu Kujanpää.

Ottelukokemusta urallaan miehellä on enimmäkseen Ykkösestä ja Kakkosesta. HIFK:n valmennus oli puolentoista kuukauden testijaksoon tyytyväinen, joten pelaajalle päätettiin tarjota sopimusta. Lutumba-Pitah saa nyt hyvän mahdollisuuden näyttää osaamistaan myös Veikkausliigassa.

– Pelaaminen HIFK:ssa on tuntunut tosi hyvältä. Tässä on kasassa aika lailla uudistunut porukka, valmentajia myöten. Väkeä on vaihtunut paljon, joten siihen menee oma aikansa, että kaikki pääsevät samaan säveleen. Tämä on tuntunut kuitenkin ympäristönä tosi hyvältä, samoin valmentajat ovat osaavia, kertoo Didis Lutumba-Pitah.

Jo Liigacupin peleissä on päästy näkemään Lutumba-Pitah'n vahvuudet, jotka hän itsekin tunnistaa.

– Sanoisin, että nopeus on suurin vahvuuteni. Ja sitä kautta vaarallisuus hyökkäyssuuntaan.

Alkukauden matsit ovat olleet haastavia. Asenne on kuitenkin ollut kohdallaan.

– Vaikka voittojakin on tullut, on ollut vaikeita pelejä. Olemme pelanneet kuitenkin joukkueena sinnikkäästi aina loppuun asti. Viimeisin peli IFK Mariehamnia vastaan oli tosi vaikea, mutta kaikesta näki, että joukkue on valmis tekemään duunia seuralle. Toivottavasti pystyn itsekin tekemään jengille hyvää tulosta ja autan joukkuetta sillä tavoin. Haluan antaa faneille hyviä tuntemuksia.

Lisää uutisia