AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2022

"Tällaiset voitot auttavat meitä kasvamaan" - Pipe Saez iloitsi HIFK:n esityksestä

"Tällaiset voitot auttavat meitä kasvamaan" - Pipe Saez iloitsi HIFK:n esityksestä

Pipe Saez laukoi 11 metristä HIFK:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacupin lohkovaiheen osalta HIFK:n viimeinen ottelu käytiin Eckeröhallenissa IFK Mariehamnia vastaan. Kotijoukkue meni ottelussa johtoon, mutta punapaitaiset vieraat tulivat toisella jaksolla ohi 2-1 -voittoon.

Viime kauden aikana joukkueet kohtasivat Veikkausliigan puolella kahdesti. Tuolloin IFK Mariehamn vei voiton Helsingistä lukemin 3-0 ja Ahvenanmaalla pelattiin maaliton tasapeli. Sunnuntaina ei jääty maaleitta.

HJK:ta vastaan hyvin pelannut Martti Puolakainen pääsi tänäänkin avauksen maalivahdiksi. Tauolla Puolakainen otettiin kuitenkin vaihtoon, kun Ramilson Almeida laitettiin vartioimaan tähtirintojen maalia.

Tino Palmasto meni vartin pelin jälkeen pomppivaan palloon hieman huolimattomasti omalla rangaistusalueella ja rikkoi tilanteessa. Seurauksena oli rangaistuspotku, josta brasilialaishyökkääjä Dé upotti pallon HIFK:n verkkoon.

Kotijoukkueen maalin jälkeen Röda sai pelistä hieman paremmin kiinni, mikä lupasi hyvää toista jaksoa ajatellen.

HIFK tuli tasoihin vähän ennen kuin tunti ottelua oli pelattu. Maalisyötön antoi aiemmin viikolla pelatun Derbyn tapaan Didis Lutumba-Pitah, joka tällä kertaa siirsi pallon Aatu Kujanpäälle. Kuudentoista rajalta lähtenyt Kujanpään terävä veto yllätti Yann-Alexandre Fillionin ja painui etukulmasta sisään.

Parikymmentä minuuttia ennen pelin päättymistä maalin tehnyt Kujanpää otettiin vaihtoon, ja Mosawer Ahadi pääsi kentälle. Pelistä tiukkaa vääntöä ennustanut "Mosku" sai nyt hyviä minuutteja ja oli kentällä voittomaalin tullessa.

Kun enää alle kymmenen minuuttia peliaikaa oli jäljellä, sai HIFK rangaistuspotkun Timi Lahden pelattua palloa kädellään omassa boksissa. Felipe Sáez laukoi pallon pilkulta vasurillaan varmasti maaliin ja vei HIFK:n maalin johtoon. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet matkasivat Ahvenanmaalta Helsinkiin.

Rankkarista voitto-osuman tehnyt "Pipe" oli tyytyväinen HIFK:n esitykseen.

– Meillä oli peli hallussa suurimman osan ajasta ja taistelimme kovasti. Olen todella tyytyväinen tähän voittoon ja tietysti siihen, että sain maalin tehtyä rankkarista. Uskon, että tällaiset voitot auttavat meitä kasvamaan joukkueena yhteen. Tästä on hyvä jatkaa kovaa työntekoa ja keskittyä tavoitteisiimme, linjasi Felipe Sáez ottelun jälkeen.

Yhden maalin voitto tarkoittaa sitä, että HIFK etenee kuudella pisteellä jatkoon Liigacupin lohkovaiheesta.

Lisää uutisia