AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2022

HJK ja HIFK Liigacupin puolivälieriin - paljon vielä ratkaisematta

HJK ja HIFK Liigacupin puolivälieriin - paljon vielä ratkaisematta

Voitto lauantaina takasi HJK:lle puolivälieräpaikan. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa puolivälieriin erittäin tasaisena jatkuvasta Liigacupin lohkovaiheesta ja sai sunnuntaina seurakseen HIFK:n.

HJK kukisti lauantaina FC Interin niukasti 2-1 ja sijoittuu lohkossa A varmuudella kahden parhaan joukkoon. HJK vei myös lohkon ykkössijan, sillä HIFK:n noustua sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana niin ikään 2-1-voittoon molemmat helsinkiläisseurat päätyivät kuuteen pisteeseen, mutta HJK on keskinäisen ottelun perusteella edellä. Inter sijoittuu lohkossa kolmanneksi ja joutuu vielä jännittämään jatkopaikkaa. IFK Mariehamnin tie Liigacupissa sen sijaan päättyy alkulohkoon.

Lohkossa B asetelmat menivät uuteen uskoon FC Lahden haettua voiton Ilveksestä isäntien vahvasta loppukiristä huolimatta maalein 3-4. Lohkon koko järjestys ratkeaa keskiviikon päätösottelussa, jossa FC Lahti isännöi FC Hakaa.

Lohko C:ssä ei viikonloppuna pelata ja ratkaisut sen osalta nähdään lohkovaiheen päätöspäivänä keskiviikkona 23.2., jolloin pelataan myös lohko B:n viimeinen kamppailu.

Liigacupin lohkotilanteet.

Sijoitukset alkulohkossa määräytyvät tasapisteissä ensisijaisesti keskinäisen ottelun perusteella. Mikäli tämä on päättynyt tasan, ratkaistaan paremmuus järjestyksessä maalieron, tehtyjen maalien ja viime kädessä arvan perusteella.

Puolivälieriin selviytyvät kunkin alkulohkon kaksi parasta sekä lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen saavat puolivälieriin kotiedun. Lohkokakkosten ja lohkokolmosten vertailussa ratkaisevat järjestyksessä: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, arpa.

Liigacup viikonloppuna:

Lauantai 19.2.
14.00 HJK – FC Inter (A) 2-1 (1-0)
14.30 Ilves – FC Lahti (B) 3-4 (0-2)

Sunnuntai 20.2.
18.00 IFK Mariehamn – HIFK (A) 1-2 (1-0)

Kaikki Liigacupin ottelut suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia