AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2021

Konkarilla jäähyvästen aika: "Minulla on jättimäinen arvostus jätkiä kohtaan"

Konkarilla jäähyvästen aika: "Minulla on jättimäinen arvostus jätkiä kohtaan"

Timo Furuholm päättää upean uransa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja SJK taistelevat Veikkausliigan päätöskierroksella pronssisijasta Veritas Stadionilla.

Pronssitaiston lisäksi juhlavuutta otteluun tuo monet jäähyväiset. Interin kokeneet Timo Furuhom ja Henrik Moisander jättävät hyvästit liigaviheriöille.

Furuholm on ollut kauden aikana korttihai, sillä keltaiset kortit täyttivät korttitilin kahdesti tällä kaudella. Syksyn peleissä kävi mielessä, että ei kai vain vastaavaa tapahdu myös jäähyväispelin kohdalle.

– Sain yläloppusarjan ensimmäisessä pelissä kortin ja luulin, että olen jo yhden kortin päässä pelikiellosta. Siinä kohtaa kävi vähän sellainen ajatus mielessä, että onnistunko tämän jotenkin vielä hölmöilemään. Toisaalta, jos olisin syystä tai toisesta saanut Ilvestä vastaan vaikka punaisen, niin olisi se ollut aika timofuruholm-mainen lopetus tälle uralle, kippari naureskelee.

Hän on ollut todella tyytyväinen joukkueen taisteluun tämän kauden liigassa, vaikka siihen kirkkaimpaan tavoitteeseen ei tällä kertaa ylletty.

– Projekti alkoi tammikuussa ja pandemia hankaloitti sitä ensimmäistä puolta vuotta aika paljon. Jouduimme soveltamaan ja siinä sivussa on tehty älyttömän hyvää duunia. Ennakko-odotuksiin nähden oli turhan kovat odotukset. Toki parempi niin. Emme ihan pysyneet HJK:n ja KuPS:n tahdissa. Jälleen kerran me olemme tehneet uskomattoman duunin. Meillä on ollut vaikeuksia, mutta joka kerta olemme nousseet niistä. Nyt meillä on pronssimitali tasapelin tai voiton päässä.

Furuholm luottaa, että sunnuntaina nurmelle kirmaa tutun taisteleva Inter, vielä kerran.

– Odotan jälleen kerran, että hoidamme homman ammattimaisesti ja näytämme sitä työmoraaliamme. Minulla on jättimäinen arvostus jätkiä kohtaan, miten he ovat toimineet vallitsevissa olosuhteissa tämän kauden, kapteeni kiittelee.

FC Inter - SJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 31.10. klo 17.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia