AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 23.12.2021

Timo Furuholmilta merkittävä apu - Interin tukirahasto myönsi tukea 20 pelaajan harrastukseen

Timo Furuholmilta merkittävä apu - Interin tukirahasto myönsi tukea 20 pelaajan harrastukseen

"Furkka" antoi merkittävän summan tukirahastolle. (Kuva: Juha Tamminen)

Interin junioreiden tukirahastosta jaettiin perinteiseen tapaan joulun alla avustuksia taloudellista tukea tarvitseville perheille. Avustuksia myönnettiin yhteensä 20 pelaajan harrastusmaksuihin. Tukirahastoa kerrytti merkittävältä osaltaan Inter-legenda Timo Furuholm, joka lahjoitti viimeiseksi jääneen kauden voittobonuksensa rahastoon.

Kolme vuotta sitten perustettu Interin tukirahasto on auttanut taloudellista tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria jalkapalloharrastuksen jatkamisessa. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta seuran omille junioreille. Apu suunnataan suoraan pelaajamaksuihin.

Tukirahastoon on kertynyt varoja yksityisten lahjoittajien lisäksi mm. Jalkapallo-Säätiön kautta. Tähän kauteen jalkapallouransa lopettanut entinen Inter-kapteeni Timo Furuholm näytti jälleen yhteiskuntavastuuesimerkkiä lahjoittamalla viimeisen kautensa voittobonukset seuran juniorien hyväksi. "Furkan" lahjoitus kattoi merkittävän osan rahaston potista.

Interin juniorien tukirahaston avustushaku on auki vuosittain loka-marraskuun ajan seuran kotisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Seuran psykologi tai junioritoiminnan palvelupäällikkö haastattelee tarpeen mukaan jokaisen hakijan lomakkeen esitietojen perusteella.

– Perheiden tilanteet ja maksuvalmius voivat vaihdella monesta eri syystä, varsinkin nyt korona-aikaan, mutta edelleen taloudellisen avun hakemisen henkinen kynnys on usein korkea. Moni vanhempi onkin miettinyt pitkään, uskaltaako ja kehtaako hakea apua. Tätä kynnystä olemme koettaneet madaltaa, sillä monesti pienellä avulla voi olla merkittävä vaikutus yksittäisen nuoren elämässä myöhemmin, kertoo junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Monelle perheelle ja etenkin jalkapalloa pelaaville lapsille ja nuorille avustukset ovatkin ensiarvoisen tärkeitä. Seuran tahtotila on, että kenenkään harrastus ei saisi loppua perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.

– On todella hienoa, että Inter kantaa vastuuta näin konkreettisella tavalla jäsenistään. Pojan kannalta olisi ollut todella suuri murhe, ellei hän voisi jatkaa pelaamista Interissä, nyt kun perheessämme taloustilanne on työttömyyden takia tosi tiukka, eräs avustusta hakenut vanhempi kertoi.

FC Inter kiittää lämpimästi kaikkia tukirahastoon lahjoittaneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Lue lisää tukirahastosta ja tee lahjoitus täällä.

Lisää uutisia