AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2021

​Kolme kokenutta pelaajaa jättää hyvästit Hongan kotiyleisölle keskiviikkona

​Kolme kokenutta pelaajaa jättää hyvästit Hongan kotiyleisölle keskiviikkona

Demba Savage debytoi Hongassa jo kaudella 2008. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa keskiviikkona ja samalla kolme kokenutta pelimiestä jättää hyvästit Tapiolan urheilupuiston kotiyleisölle.

Tapio Heikkilä, Tim Murray ja Demba Savage eivät jatka espoolaisten riveissä enää ensi kaudella. Jokaisella kolmikosta on takana mittava ura keltamustien riveissä.

Hongan omiin kasvatteihin lukeutuva 31-vuotias Heikkilä teki debyyttinsä Veikkausliigassa 18-vuotiaana kaudella 2008 ja pelasi keltamustassa paidassa aina kauteen 2012 saakka. Keskuspuolustaja palasi Honkaan kaudelle 2020, pelattuaan välillä HJK:ssa, sekä norjalaisseuroissa IK Start ja Sandnes Ulf. Heikkilä on kuulunut myös Hongan kapteenistoon. Tällä kaudella toppari on pelannut yhdessätoista ottelussa. Kaiken kaikkiaan Heikkilällä on toistaiseksi tilillään komeat 183 Veikkausliigaottelua, joista Hongassa 97.

– Muistan "Tapsan" jo Hongan kannattajien aivan alkuaikojen kuvista. Olen tässä vuosien saatossa oppinut tuntemaan kohteliaan herrasmiehen, joka on aina Hongan puolella.

- Vaikka tällä hetkellä fiilis on hieman apea, niin tiedän ja olen varma, että Tapsa pärjää ja hänestä kuullaan vielä. Ainakin allekirjoittaneen ovi on aina auki ja apua on aina Tapsalle tarjolla, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva.

Honkaan Tammisaaren EIF:stä Ykkösen kaudelle 2017 saapunut, 34-vuotias yhdysvaltalaismaalivahti Murray nousi nopeasti joukkueen avainpelaajien joukkoon esittämällä vahvoja otteita tolppien välissä. Murray on pitänyt ykkösmaalivahdin paikan vahvasti itsellään ja vartioinut Hongan maalia suurimmassa osassa otteluista. Kauden 2020 päätteeksi hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Tällä kaudella Murray on torjunut Hongan maalilla jokaisessa Veikkausliigaottelussa. Yhteensä tilillä on 92 Veikkausliigaottelua, kaikki Hongan paidassa.

– My first memory of Tim was a ESC match in Ekenäs. I was there with our coach at the time Juho Rantala, and we wanted to see if Boris Tatar was a player for us. After the match on our way back home I remember saying to Juho that I don't know about Tatar, but for sure they had a Honka looking keeper and a striker (Jean Silva).

- After that Tim played one season with EIF but the rest is history. A true gentleman, and one of the best keepers in Veikkausliiga. Thank you for everything Tim, and all the best whereever you may roam, Arteva sanoo.

2008 ensimmäiset ottelunsa Hongan paidassa pelannut Savage on pelannut seurassa Veikkausliigaa peräti kahdeksalla kaudella. Ensimmäinen vaihe Hongassa päättyi kauden 2011 jälkeen. Ennen kesken kauden 2018 tapahtunutta paluuta Espooseen gambialainen edusti HJK:ta, ruotsalaista BK Häckeniä, sekä Turkissa BB Erzurumsporia. Hyökkääjä on pelannut Hongassa yhteensä komeat 149 Veikkausliigaottelua, joissa vastustajan maaliverkko on heilunut 32 kertaa. Koko Veikkausliigaurallaan Savage on pelannut 280 ottelua ja tehnyt 80 maalia. Tämän kauden kolmen osumansa myötä Savage on Veikkausliigan aktiivipelaajien maalipörssissä toisella sijalla. Samoin hän on pelannut urallaan aktiivipelaajista toiseksi eniten Veikkausliigaotteluita.

– Sanon tämän nyt suomeksi. Demban saavutukset kentällä tietävät kaikki. Ne ovat kiistattomia ja hän on varmuudella yksi parhaista Suomessa koskaan pelanneista ulkomaalaisvahvistuksista. Lähes yhtä suuri, ellei jopa suurempi arvo ja kunnia tulee siitä, miten Demba toimii kentän ulkopuolella ja miten hän kohtelee etenkin nuoria pelaajia. Se on kovaa ja esimerkillistä tavaraa. Hieno mies ja aina osa Honkaa.

- Good luck on everything Demba, and may you journey be full of joy, happiness and success, Arteva päättää.

Lisää uutisia