AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2021

Roope Paunio ja Honka pitkään jatkosopimukseen

Roope Paunio ja Honka pitkään jatkosopimukseen

Kuva: Juha Tamminen

Maalivahti Roope Paunio ja FC Honka ovat solmineet monivuotisen jatkosopimuksen. Paunio on seuran oma kasvatti ja hän on pelannut koko jalkapallouransa Hongassa.

18-vuotias maalivahti on torjunut tällä kaudella neljästi Kakkosessa Honka Akatemian maalilla, sekä ollut penkillä kahdessatoista Veikkausliigan ottelussa.

Paunio nousi Honka Akatemian ryhmään kaudeksi 2019, jolloin torjuntavastuuta tuli kuudessa ottelussa. Viime kaudella hän pelasi kaikki seitsemäntoista Kakkosen ottelua.

– Fiilikset on totta kai erittäin hyvät, kun pääsin tekemään ensimmäisen edustusjoukkuesopimuksen oman kasvattajaseurani kanssa. Halusin jatkaa Hongassa, koska uskon sen olevan paras mahdollinen seura kehittymiseni kannalta. Tavoitteeni seuraavien vuosien aikana on nousta Hongan pelaavaksi maalivahdiksi. Pidemmällä aikavälillä tavoitteenani on ensiksi nousta Veikkausliigamaalivahtien eliittiin, ja päätavoitteenani on tehdä uraa ulkomaan kentillä, Paunio kommentoi.

Paunion jatko kasvattajaseurassaan on iso asia tulevaisuutta ajatellen.

– On mahtavaa, että saamme jatkaa yhteistyötä Roopen kanssa. Hän on ottanut isoja askeleita eteenpäin tämän vuoden aikana, ja noussut kilpailemaan peliajasta. Kun Roope nousi edustusjoukkueen rinkiin talvella, hän vakuutti meidät kovalla työmoraalillaan. Lisäksi jokapäiväinen oppimisen tahto on huipputasoa, maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen sanoo.

– Roopen tarina seurassa on hieno. Hän tuli seuraan neljävuotiaana Honka Gepardeihin ja on sen jälkeen kulkenut koko pelaajaputken läpi, aina edustukseen saakka. Täysin ansaittu pitkä sopimus ja isoin kiitos kuuluu hänelle itselleen kovasta työstä. Roope on luonut itselleen mahdollisuuden onnistua kasvattajaseurassaan. Ympäristö Hongassa kehityksen kannalta on erinomainen ja valmennus tukee sitä hyvin, kommentoi puolestaan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Paunio pelasi edustusjoukkueen maalilla ensimmäisen puoliajan huhtikuisessa harjoitusottelussa KuPS:aa vastaan.

– Harjoitusottelussa KuPS:ia vastaan näkyi poikkeuksellinen kyky avata peliä ja myös se, miten nopeasti Roope pystyi toiminaan yhteistyössä lähimpien pelaajien kanssa. Ensi vuonna on jo myös aika, milloin Roopen pitää alkaa haastamaan peliajasta edustusjoukkueen riveissä. Roopella on mahdollisuuksia vielä pitkälle Hongasta eteenpäin, mutta se tulee vaatimaan ison määrän töitä, Reponen toteaa.

Lisää uutisia