AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 6.8.2021

"Olen kiitollinen KTP:n antamasta mahdollisuudesta" - Rico Finnäs tuo espanjalaisoppejakin KTP:hen

"Olen kiitollinen KTP:n antamasta mahdollisuudesta" - Rico Finnäs tuo espanjalaisoppejakin KTP:hen

Kuva: Matti Järvinen / KTP

KTP:n tuoreella hankinnalla Rico Finnäsille on suomalaispelaajalle erikoinen tausta, mutta tähtäin nyt tiukasti Veikkausliigakentillä.

Finnäsin perhe muutti Aurinkorannikolle etelään, kun poikanen oli neljän vanha. Finnäs onkin kasvanut käytännöllisesti katsoen koko ikänsä Espanjassa.

– Kävin kouluni siellä, ja jalkapalloilukin tuli kuvaan mukaan melko pian. Kaksi vuotta sitten palasin Suomeen – ensisijaisesti jalkapalloilun takia – mutta arkeen kuuluu nyt myös opiskelua, Rico Finnäs selvittää.

Finnäs saavutti menestystäkin juniorina Espanjassa ja nyt hän toivoo urakehitystä täällä Suomessa. Ensi askeleet aikuisten sarjoissa Finnäs otti Myllykosken Pallon joukkueessa Ykkösessä, ja seuraava steppi olikin sitten jo isompi, kun paikka löytyi Helsingin Jalkapalloklubista.

Runsas vuosi sitten Rico Finnäs teki "yksi plus yksi vuotta"-mallisen sopimuksen HJK:n kanssa. Nuoren miehen liigadebyytti on viime kaudelta, mutta jatko ei ole edennyt ihan tähdenlennon lailla. Heinäkuun alussa Klubi vapautti Finnäsin sopimuksesta ja antoi hänelle mahdollisuuden etsiä uutta osoitetta.

– HJK on massiivinen organisaatio, jolta odotetaan ja jopa vaaditaan aina menestystä. Miesten puolella edustus-HJK:ssa ja reservijoukkue Klubi 04:ssä on pelaajia yhteensä yli 40, jotka kaikki haluaisivat kuulua siihen jengiin, josta liigajoukkueen päävalmentaja Toni Koskela valitsee miehistönsä, toteaa Finnäs, jonka mielestä hänelle oli nyt viisainta lähteä hakemaan kasvualustaa muualta.

– Halusin kuitenkin jatkaa liigatasolla. Ei minulle hirveästi tarjouksia tullut, mutta olen kuitenkin kiitollinen KTP:n antamasta mahdollisuudesta.

Lähde: KTP:n verkkosivut
Lisää uutisia