AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2021

KTP nappasi pitkään tähtäimessään olleen nuoren puolustajalupauksen

KTP nappasi pitkään tähtäimessään olleen nuoren puolustajalupauksen

Rico Finnäs liittyy KTP:n joukkueeseen. (Kuva: Matti Järvinen)

KTP sai takalinjaansa vahvistusta nuoresta HJK Klubi 04:n puolustajasta Rico Finnäsistä. 20-vuotias puolustajalupaus on ollut jo pidempään KTP:n kiikarissa ja valmennus katsoi, että hän on KTP:lle hyvä hankinta niin tälle kaudelle, kuin tulevaisuuteenkin peilaten.

Finnäs on pelipaikaltaan vasen laitapakki ja hänen vahvuutensa ovat pallollinen pelaaminen, peliäly, syöttöpeli ja taustanousut. Vahvoilla taustanousuillaan ja pallollisella pelaamisella Finnäs antaa hyökkäykseen kaivattua tukea.

Finnäsillä on takanaan vahva viime kausi HJK Klubi 04:ssa, jossa hän oli mukana nostamassa joukkuetta Ykköseen. Hän pääsi tekemään myös Veikkausliigadebyyttinsä HJK:n riveissä 28.9.2020 RoPSia vastaan. KTP iski välittömästi kiinni HJK:n antaessa puolustajalle mahdollisuuden lähteä. Seura teki Finnäsin kanssa loppukauden kestävän sopimuksen, jossa on optio ensi kaudesta.

Finnäs kertoo olevansa onnellinen saamastaan mahdollisuudesta pelata Veikkausliigassa ja KTP:ssä. Samalla hän toivoo voivansa auttaa joukkuetta pääsemään tavoitteisiinsa omalla pallollisella varmuudellaan ja vahvoilla laitanousuillaan hyökkäyksen apuun. Hän kokee valmennuksen hyväksi ja saavansa sieltä itselleen tukea kehittääkseen pelaamistaan entisestään.

Finnäs asui lapsuutensa Espanjassa, jossa jalkapallo astui kuvaan hyvin nuorena. Hän pelasi Espanjassa asuessaan Real Murciassa, Elche CF:ssä ja viimeisimpänä Ranero FC:ssä, jossa hän toimi kapteenina. Finnäs pelasi ikäluokkansa kovimmassa juniorisarjassa, joka on todella kovatasoinen ja arvostettu.

Kovat jalkapallo-opit Espanjasta saanut Finnäs palasi Suomeen 2019, jolloin hän kävi hakemassa vauhtia MYPA:sta ja siirtyi sen jälkeen HJK:n organisaatioon. Nuori puolustaja on ehtinyt debytoida myös Suomen U21-maajoukkueessa. Finnäsin toivotaan olevan KTP:n kokoonpanossa jo huomenna vierasottelussa FC Lahtea vastaan.

Lisää uutisia