AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2021

​Nouseeko AC Oulu kaupungin ykköseksi – tilanne nyt 59-59

​Nouseeko AC Oulu kaupungin ykköseksi – tilanne nyt 59-59

AC Oulu kohtaa lauantaina SJK:n. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina SJK:n vieraana pelaavalla AC Oululla on ensimmäinen tilaisuus nousta Oulun ykkösjoukkueeksi Veikkausliigassa.

Kaksi kautta 1990-luvun alkupuolella Veikkausliigassa pelannut FC Oulu kokosi kaikkiaan 59 pistettä Veikkausliigan otteluissaan. AC Oulu nousi edelliskierroksen HJK-voitollaan samaan pistemäärään ja tasapelikin lauantaina riittäisi nostamaan Laivastonsiniset kotikaupunkinsa ykköseksi.

Tällä hetkellä FC Oulu on keskinäisessä järjestyksessä vielä edellä maalieron turvin. Oululaisseuroista myös OTP on pelannut kaksi kautta Veikkausliigaa, mutta saldoksi jäi 49 pistettä. OTP kärsii osin vertailussa siitä, että kaudella 1990 voitosta sai vielä vain kaksi pistettä. Nykypistelaskullakaan OTP ei kuitenkaan yltäisi ykköseksi "oululaisvertailussa", vaan jäisi 54 pisteeseen.

AC Oulu on kipuamassa Veikkausliigan maratontaulukossa muutenkin. HJK-voitto nosti oululaiset ohi PK-35:n ja toinen täysi pistepotti tietäisi paitsi FC Oulun myös FC Hämeenlinnan jäämistä taakse tilastoissa. Ennen lauantaita AC Oulu on maratontaulukossa sijalla 30.

SJK - AC Oulu OmaSp Stadionilla lauantaina 24.7. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia