AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2021

HIFK nälkäisenä kaatamaan FC Interiä – ”Meidän on näytettävä heille”

HIFK nälkäisenä kaatamaan FC Interiä – ”Meidän on näytettävä heille”

HIFK ja Inter iskevät yhteen maanantaina Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Neljän ottelun voitottomassa putkessa oleva HIFK lähtee maanantaina hakemaan täyttä pistepottia FC Interin vieraana. HIFK:n Jusif Ali haluaa revanssin kauden ensimmäisen kohtaamisen tappiosta.

HIFK on saanut valmistautua otteluun viikon, kun taas FC Inter pelasi torstaina Konferenssiliigan karsintaottelun Unkarissa Puskas Akademiaa vastaan. Ali ei usko europelin painavan Interin jaloissa.

- Sen vaikutusta on vaikea lähteä arvioimaan. Tietenkin heillä on matkustamista, mutta pelaamme maanantaina. Uskon heidän olevan ihan freesinä meitä vastaan, miettii Ali.

Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuun lopussa Helsingissä, ja tuolloin Inter käänsi 0-1-tappioaseman lopulta 4-1-voitoksi. HIFK edellinen voitto Interistä on vuodelta 2015, joten helsinkiläisjoukkueessa himoitaan turkulaisten päänahkaa.

- Meidän täytyy pystyä näyttämään kuinka nälkäisiä olemme. Edelliskohtaamisessamme he tekivät meitä enemmän maaleja ja nyt meidän on näytettävä heille.

Ali siirtyi täksi kaudeksi HIFK:hon ja teki jo toukokuussa jatkosopimuksen ensi kaudesta. Hän on nauttinut ajastaan Helsingin punaisissa.

- Olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan jo heti Suomen Cupista lähtien. Olen siitä lähtien saanut enemmän ja enemmän vastuuta, ja olen pystynyt vakiinnuttamaan paikkani joukkueessa. Pari viime kautta olivat osaltani hankalia, kun en päässyt paljoa pelaamaan ja on ollut pieniä loukkaantumisia. Nyt on hyvä fiilis kropassa ja mielessä ja tunnen olevani oikeassa paikassa. Olen pari maalia pystynyt tekemään, mutta toivottavasti niitä tulisi vielä kauden mittaan lisää, 21-vuotias lupaus toteaa.

FC Inter-HIFK maanantaina 19.7. Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia