AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2021

Otto Ollikaiselle viimein Honka-debyytti - "Todella iso voitto"

Otto Ollikaiselle viimein Honka-debyytti - "Todella iso voitto"

Honka otti tärkeät pisteet sunnuntaina. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Hongan onnistujiin sunnuntain 1-0-voitossa AC Oulusta kuului Otto Ollikainen, jolle Kamppailu oli ensimmäinen Veikkausliigaottelu espoolaisten riveissä.

Otteluun ja ennen kaikkea voittoon Ollikainen oli tyytyväinen.

– Pelasimme mielestäni hyvää futista. Olimme aktiivisia ja prässäsimme hyvin. Emme päästäneet Oulua A-luokan maalipaikoille ja loimme itse ensimmäisellä jaksolla kolme-neljä todella hyvää paikkaa. Yhdestä saatiin pilkku ja siitä 1-0 maali. Lopussa taistelimme kovaa ja onnistuimme pitämään Oulun nollilla, kertasi Ollikainen ottelun päätyttyä.

Ollikaisen mukaan kolme pistettä olivat joukkueelle hyvin tärkeät myös henkisesti.

– Todella iso voitto. Puhuimme ennen ottelua, että tänään edessä on iso peli. Saimme käännettyä suunnan ylöspäin ja voimme lähteä hyvillä fiiliksillä kohti Färsaaria ja euro-ottelua torstaina.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo torstaina, kun joukkue suuntaa kohti Färsaaria ja Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toista osa-ottelua NSÍ Runavíkia vastaan.

Ollikaiselle itselleen illan ottelu oli myös merkityksellinen. Epäonnisesti pitkistä vammoista kärsinyt keskikenttäpelaaja pelasi nimittäin ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Hongassa, toisen koko urallaan ja ensimmäisen sitten vuoden 2018. Viime kaudella Ollikaiselle kertyi minuutteja kolmessa Suomen Cupin ottelussa, sekä kahdessa Honka Akatemian pelissä Kakkosessa.

Tällä kaudella hän on pelannut kolmessa Akatemian Kakkosen ottelussa, joissa on syntynyt myös yksi maali.

– Aamulla kun kuulin olevani avauksessa, niin tulihan siitä todella hyvä fiilis. Luotin siihen, että olen valmis pelaamaan ja olen pitänyt kuntoa yllä pelaamalla Akatemiassa. Kyllä sitä toista Veikkausliigaottelua sai odottaa vähän liiankin kauan. Yksitoista kuukautta olin sivussa ja nyt kun olen täysin terve, niin tuntuu kyllä oikein erinomaiselta.

Lisää uutisia