vko.28 // 12.7.2021

Hongalle arvokkaat pisteet (FC Honka - AC Oulu 1-0)

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja AC Oulu kohtasivat helteisessä Tapiolan urheilupuistossa sunnuntai-illan ottelussa, jossa molemmille oli jaossa tärkeät sarjapisteet. Honka pelasi vahvan avausjakson ja Demba Savagen pilkulta syntyneen maalin myötä isot pisteet jäivät Espooseen.

Honka aloitti ottelun pirteästi. Keltamustat loivat ensimmäisen paikkansa kulmapotkusta ottelun kymmenennellä minuutilla. Niklas Pyyhtiän lähettämästä pallosta pääsivät vuorollaan kokeilemaan niin Juan Alegria, Otto Ollikainen, kuin Nasiru Banahenekin, mutta AC Oulu puolusti uhrautuvasti ja blokkasi jokaisen kudin.

18. minuutilla Tapio Heikkilä lähetti oivalla pitkällä pallolla Jonas Leväsen liikkeelle vasemmalta laidalta. Leväsen keskitys tuli Oulu-vahti Yann Fillionin käsien kautta Banahenelle, jolta pallo karkasi kuitenkin hieman yli päätyrajan.

AC Oulun ensimmäinen tilanne Hongan päähän syntyi, kun pelattiin ottelun 26. minuuttia. Severi Kähkönen pääsi ohittamaan niin Heikkilän kuin Matias Ralenkin, mutta Tim Murray torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaali syntyi 42. minuutilla. Henri Aalto keskitti ja Lassi Nurmos tönäisi Leväsen selästä kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja laukomaan asettui Demba Savage. Hyökkääjä viimeisteli varmalla laukauksella alakulmaan ja vei Hongan 1-0 johtoon. Maali oli samalla Savagelle Veikkausliigauran kahdeksaskymmenes. Savagen saldo on aktiivipelaajien toiseksi paras koko Veikkausliigassa.

Lisäosumia ei avausnelivitosella syntynyt, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Honka hyökkäsi vahvasti 52. minuutilla. Pyyhtiä pelasi Otso Koskiselle, mutta laukaus kilpistyi vieraiden puolustukseen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ollikainen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajoilta vastapalloon, mutta Fillion venyi alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen tielle.

Obed Malolo pääsi laukomaan vasurillaan 74. minuutilla, eikä pallo mennyt paljoa Honka-maalin ohitse.

Honka oli erittäin lähellä tuplata johtonsa muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Banahene haki syötöllään aivan vapaana ollutta Smithiä, mutta Fillion sai tökättyä pallon pois eteläafrikkalaisen ulottuvilta. Rui Modesto nappasi pallon takaisin Hongalle, mutta laukaus meni hieman maalin ylitse.

AC Oulu sai luotua ottelun loppuhetkillä kovan paineen Honka-maalille, eikä sen tasoitus ollut kaukana. Nasiru Banahene venytti kuitenkin upeaan pelastukseen ja sai kauhottua pallon jalallaan pois maaliviivalta ja Honka purki tilanteen lopulta kulmapotkuksi.

Maaleja ei toisella jaksolla nähty, joten Honka nappasi tärkeät kolme pistettä 1-0 voitolla.