vko.23 // 10.6.2021

FC Lahti kaatoi Ilveksen (FC Lahti-Ilves 3-1)

Chinedu Geoffrey teki ottelun voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti palasi lomilta voitokkaana kun Ilves kaatui Lahdessa lukemin 3-1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Jasin Assehnoun, Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri. Ilveksen ainokaisen iski Eric Oteng.

Vierailija Ilves oli ensimmäisen jakson alussa terävämpi kuin FC Lahti. Lahtelaisten ainoaksi paikaksi jäi Javi Hervásin tulinen veto. Ilves puolestaan vyörytti Lahden maalille ja noin 20 minuutin kohdalla Macoumba Kandjin ja Felipe Aspegrenin jalat kolkkasivat yhteen lahtelaisten rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle, mutta Eetu Vertainen liukastui ja osui kahdesti palloon ja tilanteesta tuomittiin Lahdelle vapaapotku.

Ilves kuitenkin onnistui lopulta. Eric Oteng karkasi nopeudellaan läpi Vertaisen syötöstä. Antonio Reguero tuli maaliltaan vastaan, mutta Oteng sijoitti Ilveksen 1-0-vierasjohtoon. Hetkeä myöhemmin Ilves oli vielä tuplata johtonsa, kun Hernán Luna karkasi ja ampui tolppaan. Jatkotilanteessa hän pääsi uudestaan ampumaan, mutta tamperelaisen laukaus pöllytti vain sivuverkkoja.

Lahti heräsi noin kymmenen minuuttia ennen jakson loppua ja iski. Lassi Forss ja Loorents Hertsi pelasivat näppärästi yhteen ja Kandji teki rangaistusalueella tilaa Jasin Assehnounille. Assehnoun antoi jalan puhua ja hänen kauden kolmas osumansa näki päivänvalon.

Minuutti jakson lopusta Lahti siirtyi johtoon. Mikko Viitikko lähetti Chinedu Geoffreyn juoksuun kauniilla kaarisyötöllä. Geoffrey kerkesi palloon ennen Ilves-vahti Eetu Huuhtasen ja nosti pallon yli maalivahdin. Ilves-puolustus yritti vielä siivota palloa väljemmille vesille, mutta pallo ehti ylittää maaliviivan kokonaisuudessaan ja Lahti siirtyi maukkaaseen taukojohtoon.

Ilves oli vahva myös toisen jakson alussa, mutta Lahti kykeni pitämään vierailijan pois vaarallisilta paikoilta. Toisessa päässä puolestaan Loorents Hertsi ja Jasin Assehnoun pääsivät kokeilemaan Eetu Huuhtasen virettä ilman toivottua lopputulosta.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Ilves yritti voittoa riskillä. Juuri kentälle tullut Kristian Yli-Hietanen vei prässin loppuun ja Huuhtanen joutui avaamaan päin lahtelaishyökkääjää. Pallo kimposi Yli-Hietasen selästä kierteisesti kohti maalia, mutta kimposi lopulta maan kautta yläputkeen.

Yli-Hietanen oli vahvasti mukana myös, kun Lahti naulasi ottelun lisäajalla. Altin Zeqiri pääsi läpiajoon Yli-Hietasen prässin ansiosta, mutta Zeqirin veto sujahti ohi. Seuranneessa maalipotkussa Huuhtanen liukastui ja lahtelaiset pääsivät katkoon. Yli-Hietanen ampui ja Huuhtanen torjui pallon suoraan Zeqirille. Laiturilla oli lopulta helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin ja päästää kotiyleisön piinasta.