AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 29.5.2021

FC Inter haki pisteet Helsingistä (HIFK - FC Inter 1-4)

FC Inter haki pisteet Helsingistä (HIFK - FC Inter 1-4)

Inter haki pinnat Helsingistä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK päätti toukokuun pelaamalla kauden kolmannen kotiottelunsa aurinkoisessa lauantaisäässä Bolt Arenalla. FC Inter haki Helsingistä täyden potin 4-1 -vierasvoitolla.

Pelin alku meni molempien osalta vielä tunnustelun merkeissä. Kotijoukkue pääsi pariin otteeseen kokeilemaan kentän pintaa nuolevia laukauksia, Jusif Alin vedon vierasjoukkueen puolustus onnistui peittämään, kun taas Jake Dunwoodyn yritys meni niukasti vasemmalta ohi. Myös HIFK-päädyssä nähtiin melko vaarallinen maalipaikka kulmatilanteen yhteydessä, mutta Markus Uusitalo onnistui nappaamaan Arttu Hoskosen puskun näppeihinsä.

20 minuutin jälkeen paikalla olleet kymmenen katsojaa saivat nähdä maalit molempiin päätyihin. Aldayr Hernándezia rikottiin boksin sisällä, ja pallo vietiin pilkulle. AC Oulu-vierasottelun tapaan pallon taakse asettui Moshtagh Yaghoubi, jonka veto meni varmasti ohi Henrik Moisanderin. Vieraat pääsivät kuitenkin kuittaamaan tilanteen heti seuraavasta hyökkäyksestä. Timo Furuholmin pitkä pallo vieri sekavasti pelanneen HIFK-puolustuksen läpi aina takatolpalle asti. Taiki Kagayama oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, eikä maaliviivalla puolustanut Sakari Mattila pystynyt estämään tasoitusmaalin syntyä.

FC Inter sai tärkeän johtomaalin juuri ennen tauon alkamista. Benjamin Källman pääsi ensin irti, mutta Uusitalo onnistui torjumaan maaliahneen hyökkääjän yrityksen. Jatkotilanteessa hän ei enää siihen pystynyt, sillä Lassi Järvenpää pääsi jälleen heikosti pelanneen HIFK-pelaajiston keskeltä syöttämään Kagayamalle, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Tauolle mentiin turkulaisten yhden maalin johtoasemassa.

HIFK:n valmennusjohto päätti suorittaa kaksi pelaajavaihtoa tauolla. Jani Bäckman ja Matej Hradecký tulivat vaihtoon, ja heidän paikat ottivat Aatu Kujanpää ja Jukka Halme.

HIFK haki toisen puoliajan aikana tasoitusta, ja suoritti selvästi hyökkäävämpiä pelaajavaihtoja ottelun loppupuolella. Viimeisellä kympillä Aldayr Hernández vaihdettiin pois puolustuslinjasta, ja hänen tilalleen tuli ensimmäistä kertaa HIFK-paidassa Veikkausliigassa Mosawer Ahadi. Tällä kertaa hyökkäävät vaihdot eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaan turkulaiset pääsivät rokottamaan loppulukemiksi 1-4.

Ensin Källman laukoi pallon ohi Uusitalon ottelun 88. peliminuutilla, ja pari minuuttia myöhemmin pallo ylitti vielä neljännen kerran HIFK:n maaliviivan. Turkulaisten neljäs osuma merkittiin argentiinalaispeluri Pibelle, vaikka näytti vahvasti siltä, että oikealta laidalta lähtenyt keskitys meni HIFK:n Pipe Sáezin kautta maaliin.

Tappio oli HIFK:lle tämän kauden ensimmäinen.

Lisää uutisia