AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2021

​U21-maajoukkue nimetty kesäkuun maaotteluihin - "Aika lähellä syksyn EM-karsintaryhmää"

​U21-maajoukkue nimetty kesäkuun maaotteluihin - "Aika lähellä syksyn EM-karsintaryhmää"

Noah Nurmi on pelannut vahvan alkukauden FC Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueen (2000 ja myöhemmin syntyneet) kesäkuun maaotteluihin.

Pikkuhuuhkajat kokoontuu Eerikkilässä 30. toukokuuta ja kohtaa 3. kesäkuuta Ruotsin Falkenbergissä. Tiistaina 8. kesäkuuta Pikkuhuuhkajat kohtaa Slovakian Nitrassa. Kesäkuun ottelut ovat Suomen viimeiset ennen syyskuussa käynnistyviä EM-karsintoja.

Pikkuhuuhkajat leireili edellisen kerran maaliskuussa, ja leirille alun perin nimettyyn ryhmään jouduttiin tekemään useita muutoksia. Moni pelaaja, jonka saapuminen Eerikkilään estyi loukkaantumisten tai vallitsevan koronavirustilanteen takia, on mukana tulevassa maajoukkuetapahtumassa.

Uusina miehinä tulevat mukaan ulkomaan kentiltä Naatan Skyttä, Tobias Fagerström, Jaakko Oksanen, Anssi Suhonen, Robin Tihi sekä Viljami Sinisalo. Suhosta lukuun ottamatta kaikki heistä pelasivat Pikkuhuuhkajien edellisissä EM-karsinnoissa.

Kotimaan kentiltä nimetyistä pelaajista Niklas Pyyhtiä, Ville Koski, Juho Hyvärinen ja Noah Nurmi eivät olleet mukana maaliskuun Eerikkilän leirillä. Koko nelikko nimettiin leiriryhmään, mutta osallistuminen ei onnistunut korona-altistumisten takia.

– Saamme mukaan paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät viimeksi päässeet mukaan. Olemme aika lähellä sitä ryhmää, jolla lähdemme syksyllä EM-karsintoihin. Syksyyn on kuitenkin vielä pitkä matka, johon mahtuu monta harjoitusta, peliä ja yllättävää tapahtumaa. Meidän täytyy varautua niihin, Malinen toteaa.

– Muutama pelaajamme on saanut etenkin Veikkausliigassa mukavasti vastuuta, ja kilpailu paikoista on kiristynyt. Sekä nimettyyn joukkueeseen että varasijoille on tullut uusia nimiä – moni hyvällä CV:llä varustettu pelaaja jäi jopa ulkopuolelle, kun peliminuutit ovat jääneet vähemmälle. Seuraamme kuitenkin laajan pelaajaryhmän esityksiä seurajoukkueissa.

Pikkuhuuhkajat Ruotsia ja Slovakiaa vastaan:

Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
Joona Tiainen (mv) FC Lahti
Mikael Almén Ilves
Oliver Antman FC Nordsjælland
Tobias Fagerström HSV
Pyry Hannola SJK
Juho Hyvärinen FC Inter
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK
Kalle Katz Ilves
Miika Koskela AC Oulu
Ville Koski FC Honka
Elias Mastokangas IFK Mariehamn
Eetu Mömmö Ilves
Noah Nurmi FC Inter
Anthony Olusanya HJK
Jaakko Oksanen Brentford FC
Niklas Pyyhtiä FC Honka
Naatan Skyttä Toulouse FC
Anssi Suhonen HSV
Robin Tihi AFC Eskilstuna
Matias Vainionpää SJK

Lähde: Palloliiton tiedote
Lisää uutisia